Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klein spoznal súpera. Čaká ho nebezpečný Poliak z UFC

Právom mu predpovedajú, že sa stane prvým Slovákom medzi zámorskou elitou.

27.01.2020 11:52
Klein MMA Foto:
Ľudovít Klein (v červených rukaviciach) počas turnaja Oktagon 14 v Bratislave.
debata

Najväčší klenot slovenského MMA Ľudovít Klein spoznal meno najbližšieho súpera. Na podujatí Oktagon Prime 3, ktoré sa uskutoční v polovici februára v šamorínskom rezorte x-bionic sphere, ho vyzve Poliak Lukasz Sajewski.

Rodák z Gdaňsku s prezývkou Wookie má za sebou zaujímavú kariéru. Je držiteľom deviatich submisií, čo hovorí o jeho kvalite v boji na zemi.

Kariéru odštartoval sériou trinástich výhier za sebou. Všimli si ho aj v UFC a ako 24-ročnému talentovanému bojovníkovi mu ponúkli zmluvu. Medzi zámorskou elitou nastúpil na tri súboje, všetky prehral, keď postupne nestačil na Marca Diakieseho, Leona Robertsa a Jasona Herzoga.

Z posledných troch duelov v Európe má bilanciu 1–2 a slovenského súpera chce použiť ako odrazový mostík pre návrat do „veľkej hry“.

VIDEO: Ľudovít Klein vs. Joao Paulo Rodrigues de Souza na podujatí Oktagon 14

Štrbák zabojuje o titul

Klein má však jasný cieľ – stať sa prvým Slovákom v UFC. Aktuálne ťahá šesťzápasovú víťaznú sériu, keď naposledy prehral v októbri 2017. Ďalšia výhra by ho opäť o kúsok priblížila k jeho veľkému snu.

Zatiaľ posledné víťazstvo zaznamenal na septembrovom turnaji Oktagon 14 v Bratislave, keď presne miereným high kickom knokautoval Brazílčana Joaoa Paula Rodriguesa de Souzu.

Na Oktagon Prime 3 sa predstaví aj Gábor Boráros. Miláčik slovenského publika, ktorý prehral dva z posledných troch súbojov, si zmeria sily s brazílskym veteránom Mauriciom Reisom.

Hlavným zápasom večera bude titulový súboj o šampióna ľahkej váhy Oktagon MMA medzi Slovákom Miroslavom Štrbákom a Poliakom Mateuszom Legierskim.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Oktagon #Ľudovít Klein