Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nenásytný Nurmagomedov? Dajte nám sto miliónov a bude odveta

Conor McGregor zvládol návrat do kolotoča UFC a môže sa tešiť na ďalších súperov. Protivník, ku ktorému by sa rád dopracoval, je jeho úhlavný rival Chabib Nurmagomedov.

21.01.2020 13:57
UFC Nurmagomedov Foto: ,
Chabib Nurmagomedov (vpravo) a jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov s majstrovským opaskom UFC.
debata (4)

Írsky bojovník zdolal v noci na nedeľu amerického veterána Donalda Cerroneho bleskovým knokautom, keď na ukončenie potreboval len 40 sekúnd z prvého kola.

McGregor sa predstavil v špičkovej forme a nespomalil ho ani prechod do welterovej hmotnostnej kategórie. Ihneď po zápase s Cerronem sa objavili špekulácie, kedy a kde príde k odvete s Nurmagomedovom.

Bleskový knokaut navrátilca Conora McGregora Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor oslavuje triumf v Las Vegas.

Prvý vzájomný duel sledoval celý svet. Išlo o stret dvoch rozdielnych bojových techník, keď McGregor je silnejší v postoji a Nurmagomedov zase na zemi. Veľkohubý Ír a milovník kvalitného alkoholu v jednej osobe čelil ortodoxnému moslimovi a podľa toho aj vyzerali fanúšikovské tábory oboch borcov.

Všetci fanúšikovia MMA vedia, ako to napokon dopadlo. Dagestanec zdolal súpera škrtiacou technikou v 4. kole a udržal si neporaziteľnosť v profikariére.

Následne preskočil klietku a vrhol sa do publika, aby si to vybavil ručne-stručne s členmi Írovho tímu, ktorí mali urážať jeho rodinu a náboženstvo. Výsledkom bola hromadná bitka, viacerých účastníkov mastenice neminuli tresty a pokuty.

Najskôr peniaze, potom odveta

Šéf UFC Dana White vyhlásil, že odveta sa skôr či neskôr uskutoční. McGregor si ako dejisko duelu vybral Moskvu, kde chcel pokoriť rivala na jeho domácej pôde.

Aj Nurmagomedov, ktorého v apríli čaká obhajoba majstrovského opasku v ľahkej váhe proti Tonymu Fergusonovi, má pred odvetou jednu podmienku. Pre ruskú agentúru RIA Novosti ju vyslovil Dagestancov otec Abdulmanap Nurmagomedov.

„Nie sme proti odvete, ale chceme sto miliónov dolárov. Nech UFC deň po súboji s Fergusonom položí túto sumu na stôl a môžeme sa začať pripravovať na odvetný duel. Keďže Dana White tento zápas chce, mal by počúvať naše podmienky,“ vyhlásil Nurmagomedov senior.

Otec nezdolaného bojovníka narážal na fakt, že McGregor si za súboj proti Cerronemu zarobil 80 miliónov dolárov. Tri milióny tvorili honorár, zvyšok čiastky boli podiely z príjmom za predané vstupenky, plateného internetového vysielania a sumy od sponzorov.

Hoci dátum odvety ešte nie je stanovený, miliónové sumy už lietajú sem a tam. Už teraz je jasné, že pôjde o jeden z najlukratív­nejších súbojov v histórii bojových športov.

4 debata chyba