Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uspeje aj v klietke? Procházku vyzval šampión Bellatoru

Ďalší súper, ďalší triumf. Český bojovník MMA Jiří Procházka pokračuje vo víťaznom ťažení a stúpa vo svetovom renkingu poloťažkej váhy.

01.01.2020 10:54
debata

Procházka urobil v silvestrovskom súboji organizácie Rizin rýchly proces s CB-om Dollowayom. Amerického veterána skolil bleskovým knokautom v 1. kole a obhájil titul šampióna poloťažkej váhy.

Dvadsaťsedemročný fighter dosiahol desiaty triumf za sebou a svoju MMA bilanciu si vylepšil na 26 výhier, 3 prehry, 1 remíza.

Už pred zápasom s Dollowyaom hovoril o tom, že sa chce posunúť z japonského Rizinu do väčšej, prestížnejšej organizácie. Vzhľadom na usporiadanie hierarchie MMA organizácii má len dve možnosti. Buď to bude UFC alebo Bellator.

TV Pravda: Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

Svetová sedmička Bader

Rizin, v ktorom sa nebojuje v klietke, ale v klasickom boxerskom ringu, už niekoľko mesiacov rokuje s Bellatorom o možnosti organizovania súbojov medzi šampiónmi oboch organizácií.

Jedným z takýchto zápasov mal byť už vlani stret Procházku so šampiónom Bellatoru Ryanom Baderom. Hoci zo súboja zišlo, aktuálne to vyzerá tak, že zápas by sa mohol uskutočniť v roku 2020.

Isté je, že obaja bojovníci majú o vzájomnú konfrontáciu záujem. Bader okamžite reagoval na Procházkovo víťazstvo a cez sociálne siete si Čecha vypýtal do oktagonu.

„Gratulujem. Bohužiaľ sa nám nepodarilo dohodnúť si súboj v Rizine. Čo takto to ale skúsiť v klietke pod hlavičkou Bellatoru? V hre je opasok šampióna poloťažkej váhy,“ napísal Bader.

Skúsený 36-ročný Američan má na konte 20 zápasov v UFC, jeho celková MMA bilancia je 27 výhier, 5 prehier. Pred dvoma rokmi prestúpil do konkurenčného Bellatoru, kde zatiaľ nepoznal pachuť prehry. Vo svetovom rebríčku poloťažkej váhy mu patrí siedme miesto, Procházka je sedemnásty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Bellator #Rizin #Jiří Procházka