Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O dôchodku, najlepšom bojovníkovi či radách Ronaldovi. Chabib bol doma úprimný

Fanúšikovia MMA sa už nevedia dočkať aprílovej lahôdky - zápasu o titul UFC v ľahkej váhe medzi ruským obhajcom Chabibom Nurmagomedovom (31) a Američanom Tonym Fergusonom (35).

25.12.2019 18:00
Chabib Nurmagomedov Foto: ,
Chabib Nurmagomedov.
debata

Obaja ťahajú obdivuhodnú šnúru 12 výhier za sebou. Takáto situácia nastane v oktagone prvýkrát.

Aj keď je úspech v tomto dueli primárnym cieľom zatiaľ nezdolaného Nurmagomedova (28–0), nevyhýba sa ani témam o svojom odchode do dôchodku. Po zápase proti Fergusonovi by ešte rád potešil domácich fanúšikov. Na takmer 80-tisícovom moskovskom štadióne Lužniki si trúfa na rekordnú návštevu. Takáto rozlúčka by bola splneným snom nejedného zápasníka.

„Neviem, kedy ukončím kariéru. Plán zatiaľ nemám, no tento moment sa blíži,“ povedal Nurmagomedov pre RT Sport. „Nechcem rozmýšľať nad budúcnosťou, sústreďujem sa na apríl, keď potrebujem vyhrať. Po zápase proti Fergusonovi sa rozhodneme, čo bude ďalej,“ dodal.

„Zvážime, či budeme pokračovať. Vždy tu bude dôvod na súboje – peniaze. Budem ich však potrebovať? Premyslíme si to. Cítim sa dobre. Mám 31 rokov, na bojovníka a MMA je to veľmi dobrý vek. Som ďaleko od veku konca kariéry, ale zároveň je to za rohom,“ doplnil zápasník, ktorý zdolal aj hviezdych súperov Conora McGregora, Dustina Poiriera, Ala Iaquintu či Edsona Barboza.

Chabib sa viackrát vyjadril, že najlepším časom na ukončenie kariéry profesionálneho športovca je jej vrchol. Túto radu dal aj svojmu priateľovi, hviezdnemu futbalistovi Cristianovi Ronaldovi. Tridsaťštyriročného Ronalda navštívil ešte v časoch pôsobenia v Reale Madrid.

„Je ťažké zanechať niečo, čomu sa venujete celý život. Niekedy však nemáte na výber. Buď opustíte šport vy, alebo šport opustí vás. Ak to neurobíte v správnom čase, prídu noví šampióni – mladší, motivovanejší, s väčším hladom po úspechu. Nik tu nebude naveky. Keď bude mať Ronaldo 35, nebude v rovnakej kondícii a zhoršia sa aj jeho reakcie. Je jedno, či ide o Cristiana alebo Chabiba, nasledovníci prídu a zaujmú vaše miesto,“ tvrdí.

Chabiba sa ruskí novinári spýtali na jeho hodnotenie najlepšieho „pound-for-pound“ zápasníka (bez rozdielu hmotnosti), odpovedal: „Jon Jones.“

Jones má bilanciu 25–1–0, premožiteľa nespoznal od roku 2009. Po obhajobe titulu v poloťažkej hmotnostnej kategórii plánuje prejsť do ťažkej váhy.

TV Pravda. Végh: Nebijeme sa v klietke ako psy. Sme športovci. Pozrite si zábery z pripravovaného filmu o šampiónovi MMA.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Chabib Nurmagomedov #Tony Ferguson