Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Usman varuje McGregora: Vysoko rúbeš, môžeš zomrieť

Welterová váha (do 77 kg) v najprestížnejšej organizácii MMA na svete má po víkende už len jedného kráľa. V súboji dvoch šampiónov UFC Kamaru Usman zdolal Colbyho Covingtona a naďalej zostáva medzi elitou nezdolaný.

18.12.2019 11:30
debata (1)
Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred... Foto: SITA/AP, Chase Stevens
Usman UFC MMA Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred titulovým zápasom na podujatí UFC 245.

Nigérijčan s americkým občianstvom má famóznu bilanciu. V klietke prehral len raz, aj to ešte v roku 2013 v rámci organizácie Championship Fighting Alliance (CFA).

V UFC to má 11–0 a vo výhľade nikoho, kto by ho obral o majstrovský opasok. Jeden odvážlivec sa však našiel. Nie je ním nik iný, ako žijúca legenda MMA Conor McGregor.

Bývalý šampión perovej a ľahkej váhy sa aktuálne pripravuje na návrat do oktagonu. Jeho súperom bude v januári americký veterán Donald „Cowboy“ Cerrone. Duel sa uskutoční vo welterovej váhe.

Írska hviezda pred súbojom Usman vs. Covington napísala na sociálnej sieti, že by rada získala titulový hetrik – opasky v perovej, ľahkej i welterovej váhe. Afričan má na jeho slová jasnú odpoveď.

„Asi chce ‚zomrieť‘. Inak si jeho výzvu neviem vysvetliť. Welter nie je perová, ani ľahká váha. Všetci ste videli, čo mu urobil Chabib Nurmagomedov. Nebolo by fér, ak by sa McGregor postavil proti mne do klietky,“ vyhlásil Usman a dodal:

„Conor si zaslúži rešpekt za všetko, čo pre MMA urobil. Mám pre neho jeden odkaz – upokoj sa malý muž, ak chceš behať, najskôr sa musíš naučiť chodiť, inak si ublížiš.“

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

McGregor má plán

Tridsaťjedenročný McGregor nastúpi proti Ceronnemu 18. januára v Las Vegas. Pre Íra to bude prvý súboj od októbra 2018, keď v ostro sledovanom zápase nestačil na Nurmagomedova.

Práve Dagestanec je jeho vysneným súperom. Ír je presvedčený, že odvetu zvládne lepšie ako prvý vzájomný súboj. Nurmagomedov, ktorý v klietke zatiaľ nenašiel premožiteľa, nedal McGregorovi šancu a zdolal ho škrtiacou technikou ‚neck crank‘ v 4. kole.

„Budem čerstvý a pripravený. Bez zranení, alkoholu či vonkajších vplyvov. Už niekoľko mesiacov sa sústredím len na tréning. Najskôr zdolám Cowboya a potom si prídem pre Chabiba. Vyrovnáme si účty raz a navždy,“ vyhlásil McGregor.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA #Kamaru Usman