Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pirát nedoručil výhru. V treťom kole si zlomil obe ruky

Fanúšikovia bojových športov sa okrem zámorského turnaja UFC 245 tešili počas víkendu aj na domáce podujatie Double Red Fight Night v Bratislave.

16.12.2019 13:08
Samuel Pirát Krištofič MMA Foto:
Slovenský bojovník MMA Samuel "Pirát" Krištofič.
debata

Hlavným zápasom večera bol duel bez rukavíc v barmskom boxe, v ktorom proti sebe nastúpili domáci Samuel „Pirát“ Krištofič a český borec Petr Kareš.

Bratislavské publikum malo o svojom favoritovi jasno, keďže Krištofič už dlhší čas patrí medzi najpopulárnejších slovenských bojovníkov MMA.

Na druhej strane, Kareš je bývalý promotér organizácie XFN. Podľa viacerých sa práve on zaslúžil o krach XFN, ktorá dlhuje viacerým bývalým zápasníkom nemalé peniaze.

Organizáciu nedávno prebrali noví majitelia a snažia sa o jej reštart. Sobotňajšie podujatie v Bratislave bolo prvým krokom k obrode.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z pripravovaného dokumentu Attila 2000
Video

Súboj sa skončil remízou

Barmský box pochádza z Mjanmarska, bývalej Barmy. Boxuje a kope sa v postoji, bojovníci proti sebe nastupujú bosí a päste majú omotané len vlnenými bandážami. Povolené sú všetky údery a kopy, vrátane útokov na hlavu a tzv. hlavičiek.

Bojuje sa do záverečného gongu, žiadne bodovanie neexistuje. Vyhrá ten, kto zostane po konci zápasu na nohách.

A presne to sa stalo aj v sobotu večer. Ani jednému z borcov sa nepodaril knokaut a tak rozhodca po skončení piatich kôl vyhlásil remízu.

„V sobotu sa mi nepodarilo zvíťaziť, čo ma mrzí. Začiatok bol fajn, no v treťom kole som si zlomil obe ruky. V pláne bolo tempo v závere stupňovať, avšak vďaka zlomeninám som sa v štvrtom a piatom kole cítil neškodný. Nenesieme výhru, ale neodchádzame ani porazení,“ hodnotil duel Krištofič.

Hoci favoritom duel bol práve Pirát, bývalý šampión K1 Kareš ukázal veľkú odolnosť. Od protivníka si za to vyslúžil rešpekt.

„Súperovi ďakujem za zápas i za to, že som si mohol vyskúšať zápas v barmskom boxe. Veľká skúsenosť. V zápase ukázal veľké srdce a bojovnosť. Myslím, že čo sa týka odolnosti voči úderom, tak to bol jeden z mojich najtvrdších súperov. Moje ruky by o tom vedeli rozprávať,“ dodal Pirát na instagrame.

Ak ste ešte nevideli, ako vyzerá barmský box v reále, pozrite si video.

VIDEO: Samuel Krištofič vs. Petr Kareš
debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #XFN #Pirát Krištofič #barmský box