Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muradov ocenil pomoc legendy: Mayweather mi radil po telefóne

Úvod kariéry medzi elitou ako zo sna. Machmud Muradov je zatiaľ v UFC stopercentný, keď vyhral oba doterajšie súboje.

10.12.2019 19:05
debata

Uzbek dlhodobo žijúci v Prahe, ktorý pri nástupe do klietky nesie uzbeckú i českú vlajku, po septembrovom triumfe nad Alessiom Di Chiricom zdolal počas víkendu vo Washingtone aj Trevora Smitha.

Domáceho veterána knokautoval v 3. kole presným pravým hákom. Úder na bradu mal takú intenzitu, že Smithovi vyrazil chránič úst až na kraj klietky.

Muradov dosiahol prvý knokaut v UFC, medzi zámorskou elitou to má 2–0 a spolu vyhral v roku 2019 už šiesty zápas za sebou. Celkovo sa hrdí MMA bilanciou 24–6.

Muradov 85 000, Overeem 850 000

Muradova vedú českí tréneri na čele s hlavným koučom Petrom Knížem. Cenné rady mu však dala aj boxerská legenda Floyd Mayweather.

Americký pästiar, ktorý v profiringu vyhral všetkých 50 zápasov, sa k Muradovovi hrdo hlási. Spoznali sa pred niekoľkými rokmi v Prahe a je to práve on, kto zobral českého Uzbeka pod ochranné krídla a uľahčil mu cestu do zámoria.

„Počas zápasu telefonoval chalanom z tímu, čo boli v hale, a odkázal mi, aby som súpera viac triafal do brucha a bol stále v pohybe. Keď som sa s ním po zápase stretol, tak ma pochválil za super výkon. Dodal, že toto je len začiatok,“ prezradil Muradov o slávnom kamarátovi v rozhovore pre utorkové vydanie českého denníka Sport.

Jeho ukážkový knokaut neunikol pozornosti šéfom UFC. Ocenili ho za výkon večera a Muradov zinkasoval bonus 50 tisíc dolárov. Spolu s honorárom za zápas si z hlavného mesta USA odniesol spolu 85 000 USD, čo bolo viac ako víťaz hlavného zápasu večera Jairzinho Rozenstruik.

Hoci zápas s Rozenstruikom prehral, najviac peňazí za svoje vystúpenie dostal Alistair Overeem. Pre holandskú legendu je suma 850 000 dolárov dostatočné bolestné za ranu, ktorou ho súper ukončil tesne pred skončením zápasu.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Machmud Muradov