Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sto eur vo vrecku. Český hrdina drel na stavbe a roznášal jedlo

Jeho príbeh pripomína rozprávku - s tradične kľukatou cestou ku šťastiu, sláve a peniazom.

09.12.2019 11:33
Machmud Muradov Foto:
Machmud Muradov.
debata

Pred šiestimi rokmi sa Machmud Muradov rozhodol pre dôležitý krok. Zbalil sa a z ďalekého Uzbekistanu pricestoval do Prahy. Vo vrecku mal sotva sto eur a v hlave myšlienky, čo s ním bude.

Dnes je v Česku z rodáka z Tadžikistanu športová celebrita. Na Instagrame ho sleduje okolo 600-tisíc ľudí, o peniaze nemá núdzu.

Napokon, Muradov sa stal štvrtým bojovníkom spoza rieky Moravy, ktorý okúsil atmosféru a kvalitu najprestížnejšej organizácie zmiešaných bojových umení UFC. Cez víkend sa dočkal svojho druhého víťazstva – knokautoval Američana Trevora Smitha.

Machmud Muradov. Foto: OKTAGON MMA
Machmud Muradov Machmud Muradov.

Okrem prémie, ktorú zinkasoval za víťazstvo, sa dočkal aj prestížnej odmeny za najlepší výkon večera – na účte mu cinkol bonus 50-tisíc amerických dolárov.

Nie je to však tak dávno, čo sa Muradov v peniazoch rozhodne nekúpal.

„Začiatky boli v Prahe ťažké. Upratoval som, robil som čašníka, pracoval na stavbe. Nikdy som sa však nevzdal športu, stále som cvičil,“ uviedol Muradov pre zpravy.cz.

Dvadsaťdeväťročný bojovník sa napriek neľahkému osudu (do Česka pricestoval, aby uživil rodinu) nevzdal. A popri tvrdej drine mu pomohla aj náhoda.

Hlavnou postavou jednej z akcií v Prahe mal byť legendárny boxer Floyd Mayweather, ktorý počas kariéry nikdy neokúsil trpkosť prehry. Tomu však meškalo lietadlo a dorazil až na after party. Na nej sa stretol s Muradovom.

Machmud Muradov. Foto: Oktagon MMA
Muradov MMA Machmud Muradov.

Obaja sa dali do reči. Muradov ukázal Američanovi videá zo svojich súbojov. Po pozvaní do Moskvy prijal MMA zápasník aj pozvanie do Ameriky, kde mu ponúkla zmluvu druhá najvýznamnejšia organizácia sveta – Bellator.

V tom zasiahol Mayweather. Muradovovi ponuku vyhovoril a sľúbil, že ho dostane medzi elitu tohto športu – do UFC.

Zvyšok už poznáte…

Sen Čecha s ubzeckými koreňmi sa plní. A na začiatky, ktoré preverili jeho odhodlanie a túžbu po úspechu, môže pomaly zabúdať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Machmud Muradov