Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká hviezda MMA o popularite a peniazoch: Sme na rade

Po Karlosovi Vémolovi, Viktorovi Peštovi a Lucii Pudilovej sa stal štvrtým českým bojovníkom v najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení UFC. Rodák z Tadžikistanu Machmud Muradov je čiastočne aj Uzbek. Dvadsaťdeväťročný zápasník je momentálne na vzostupe a porozprával o rastúcej popularite a odmenách.

04.12.2019 16:45
Muradov Foto:
Machmud Muradov po víťazstve na Oktagone 13.
debata

Muradov je prvý zápasník MMA v The Money Teame legendárneho boxera Floyda Mayweathera jr. Zoznámili sa počas návštevy Američana v Prahe, v boxerskom ringu nezdolaný šampión pomáha Muradovovi s kariérou.

V oktagone má bilanciu 23 víťazstiev a 6 prehier. Naposledy sa pred súperom sklonil pred troma rokmi. Odvtedy ťahá sériu dvanástich triumfov vrátane vydarenej premiéry v UFC zo septembra tohto roka, keď Alessia Di Chirica zdolal v Kodani na body.

Druhý zápas absolvuje vo Washingtone so skúseným Trevorom Smithom 7. decembra. Muradov si medzi zápasmi nedáva dlhé prestávky a ako nováčik v UFC nemôže odmietať ponuky. Pred premiérou dostal 12 dní na prípravu, teraz „luxusných“ 27.

UFC buduje Muradovovi značku. Vďaka výborným výkonom v klietke a charizme česko-uzbeckého bojovníka to ide ľahko. Pre organizáciu predstavuje vstupenku na východný trh a otvára ďalšie finančné možnosti.

„UFC vidí, že za mnou stojí veľa fanúšikov. Chce spolupracovať,“ pochvaľuje si v rozhovore pre sport.cz Muradov. Narozdiel trebárs od Pudilovej nemusel po premiére v UFC dlho čakať na ďalší duel.

„To je ten rozdiel, keď ťa promotér buduje a nemusíš ho každým zápasom presviedčať, že tam patríš,“ povedal promotér organizácie Oktagon Ondrej Novotný v jednom zo svojich podcastov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Я на месте в Вашингтоне чувствую себя хорошо Альхамдулиллах ☝ Всем большое спасибо за вашу поддержку ✊ Ин Ша Аллах мы идём за очередной победой ☝ ———————————————————————————— Jsem na místě ve Washingtonu Cítím se skvěle Dekuji vám všem za vaší obrovskou podporu ✊ V sobotu jdeme společně za dalším vítězstvím ————————————————————————————- I'm here Washington I feel good we came to win thank you all for your support ✊ ————————————————————————————- #muradov #TMT #uzbekistan #uzbek #ufc #ufcwashigton #fight #ready #happy #alhamdulillah #usa #washington #washingtonmonument #czechrepublic #czech

Príspevok, ktorý zdieľa Makhmud “Mach” Muradov (@makhmud_muradov),

Čo Muradov v najbližšom období plánuje so svojou kariérou? „Chcem získať druhú zmluvu s UFC. Lepšie podmienky, lepšie peniaze. Keď dostanete druhý kontrakt, už sa s vami zaobchádza inak. Už teraz vidia, že beriem každého súpera. Hoci aj mesiac pred zápasom, nemám s tým problém. A to si oni cenia.“

Je citeľné, že značka Muradov je na vzostupe. Nielen športovom, no aj marketingovom. Za debut v UFC vraj dostal 25 000 amerických dolárov. „To je lož. Rozdiel predstavuje 30 percent,“ vyvracia bojovník.

MMA zažíva obrovský nárast popularity a záujmu. Nielen v zahraničí, no aj v Česku a na Slovensku. Najlepším dôkazom je vypredaná O2 Aréna v Prahe na podujatí Oktagon 15, ktorého súčasťou bol aj triumf Attilu Végha nad Karlosom Vémolom v Zápase storočia.

Nie je tej pozornosti z pohľadu Muradova niekedy až príliš? "Preto tento šport robím. Predtým si užívali futbalisti a hokejisti, teraz prišiel náš čas. Som rád, že táto doba prišla, no napriek tomu musíme zostať nohami na zemi.

V Česku aj Uzbekistane ma spoznáva stále viac ľudí. Takto sa však na život nepozerám, viem, prečo robím MMA. Chcem, aby tu po mne niečo ostalo. Z Česka a Slovenska ešte nik nebol v TOP 15 na svete. To je môj cieľ."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Oktagon #Machmud Muradov