Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabib spoznal meno súpera. Čaká ho upír z Mexika

Ďalšia obhajoba, ďalšie víťazstvo? Chabib Nurmagomedov pozná meno najnovšieho vyzývateľa, ktorý ho chce pripraviť o opasok šampióna UFC v ľahkej váhe.

02.12.2019 14:14
debata

Súperom Dagestanca, ktorý má v MMA kariére stále stopercentnú bilanciu 28–0, bude Američan s mexickými koreňmi Tony Ferguson. Duel sa uskutoční ako hlavný zápas na turnaji UFC 18. apríla v Brooklyne.

Zaujímavosťou je, že ide už o piaty dohodnutý súboj medzi Nurmagomedovom a Fergusonom od roku 2015. Premiérovo sa mali stretnúť pred štyrmi rokmi, ale Nurmagomedov zrušil plánovaný duel pre zlomené rebro.

V marci 2017 zase Dagestanca hospitalizovali po tom, ako nezvládol dramatické zhadzovanie hmotnosti. Následné dva plánované duely zrušil Ferguson, ten zatiaľ posledný v apríli 2018 pre zranenie kolena.

Favorit súboja bude Nurmagomedov, ale čaká ho nebezpečný súper. El Cucuy (v preklade upír), ako znie prezývka Fergusona, aktuálne ťahá dvanásťzápasovú víťaznú sériu, naposledy prehral v októbri 2013. Jeho celková bilancia je 25 výhier, 3 prehry.

VIDEO: Najlepšia slovenská bojovníčka Lucia Szabová o stúpajúcej popularite MMA, podpore spolužiakov či príprave na titulový zápas
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Tony Ferguson