Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UFC, ber tohto Slováka! Muradov má o nástupcovi jasno

Patrí medzi najobľúbenejších bojovníkov MMA nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Českého fightera uzbeckého pôvodu Machmuda Muradova čaká druhý zápas v elitnej UFC.

28.11.2019 10:42
Klein mma Foto:
Ľudovít Klein počas zápasu s Brazílčanom Rodriguesom.
debata

Jeho súperom bude na akcii UFC on ESPN 7 začiatkom decembra vo Washingtone domáci Trevor Smith.

Tridsaťosemročný veterán prehral posledné dva súboje, ale z ostatných šiestich má bilanciu 3–3. Bude nebezpečný z dvoch dôvodov: ťažko ho knokautovať (posledné tri prehry má po výsledku arbitrov) a so 190 cm má proti Muradovovi výškovú prevahu.

VIDEO: Najlepšia slovenská zápasníčka Lucia Szabová o stúpajúcej popularite MMA, podpore spolužiakov či príprave na titulový zápas
Video

XFN sa vracia

Muradov sa dostal do UFC cez federálne organizácie XFN a neskôr Oktagon.

XFN sa snaží o návrat po finančných problémoch, po novom zastrešuje podujatie bojových umení Double Red Fight Night 14. decembra v Bratislave.

„Som bývalý zápasník a šampión XFN. Verím, že sa organizácia opäť postaví na nohy. Pre našich česko-slovenských zápasníkov bude viac možností zápasiť. A bude konkurovať Oktagonu a to je len dobre. Keď skončím v UFC, budem mať na výber, kde zápasiť ďalej,“ vyhlásil Muradov pre youtubový kanál XFN TV.

O svojom nástupcovi z federálnej scény má jasno. „Klein,“ odpovedal na otázku, kto by ho mal najbližšie nasledovať do najlepšej MMA organizácie. „Lajoš Klein má možnosť a myslím, že za chvíľu tam bude,“ dodal.

Debut v roku 2020?

Ľudovít „Lajoš“ Klein je všeobecne považovaný za najväčší MMA talent pod Tatrami.

Dvadsaťštyriročný člen trnavského Spartakus Fight Gym ťahá šesťzápasovú víťaznú sériu a celkovo sa hrdí bilanciou 15 výhier a len dve prehry.

Naposledy v septembri na podujatí Oktagon 14 v Bratislave knokautoval brazílskeho veterána Joaoa Rodriguesa. Súpera poslal k zemi svojou špecialitou – presne miereným high-kickom.

"Svoju kariéru presuniem za hranice presne vtedy, keď mi príde zmluva do UFC a budem reprezentovať Slovensko ako prvý Slovák, ktorý sa dostal do tejto najväčšej organizácie sveta. Verím, že už od toho nie som ďaleko,“ vyhlásil pred časom Klein, ktorý môže zápasiť v ľahkej i perovej váhe.

Odporúčanie Muradova už má. Fanúšikovia federálneho MMA teraz veria, že Kleinov debut v UFC sa uskutoční už v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Machmud Muradov #Ľudovít Klein