Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dagestanci len utekajú, provokoval McGregor. Hodili po ňom fľašu

Nie je to len o pästných úderoch, presne mierených kopoch a boji na zemi. MMA - zmiešané bojové umenia - sú dnes aj psychologickou a marketingovou hrou. A pokiaľ ide o zápasové promo, Ír Conor McGregor tejto hre rozumie viac ako ktokoľvek iný.

27.10.2019 15:12
McGregor Foto: ,
Chabib Nurmagomedov (vľavo) a Cobor McGregor pred ich prvým vzájomným zápasom minulý rok v októbri.
debata (7)

Bývalý šampión dvoch váhových kategórií najprestížnejšej organizácie UFC je už vyše roka bez zápasu. Naposledy prehral s dagestanským zápasníkom Chabibom Nurmagomedovom ešte začiatkom októbra minulého roka v Las Vegas.

McGregor nedávno ohlásil návrat do oktagonu. Súperom mu 18. januára 2020 má byť jeden z dvojice Justin Gaethje a Donald Cerrone. Potom by rád stál v klietke proti víťazovi zápasu medzi šampiónom Nurmagomedovom a Tonym Fergusonom.

Titulový zápas s Dagestancom by sa mohol uskutočniť koncom budúceho roka v Moskve. Práve tu ohlásil McGregor návrat a smeroval uštipačné poznámky k svojmu potenciálnemu súperovi v titulovom zápase.

„Reprezentoval Nurmagomedov niekedy Rusko? Videli ste ho s hrdosťou dvíhať vlajku tak, ako to ja robím s írskou? Ja nie. Bojí sa zápasu v Moskve. Každý chce ten súboj vidieť, dokonca aj jeho otec. No on bude radšej stále utekať. Je to v Dagestancoch, tí vždy len utekali. Vie to každý Rus i Čečenec,“ zapichol ostrú dýku McGregor.

Veľkohubý Ír si tradične nebral servítky. Vykrikoval do mikrofónu a hral na tému dagestansko-čečenského konfliktu. Na otázku na incident z vlaňajška, keď napadol autobus s Chabibom vo vnútri, reagoval: „Nikoho z jeho tímu som tu v Moskve nevidel. Poviem vám aj kde bývam, stretnime sa v meste. Ja sa nebojím, no on sa určite nachádza mimo Ruska. Typický Dagestanec.“

McGregor ďalej označoval Nurmagomedova za zbabelca, ktorý sa bojí riskovať. Ruskú verejnosť uisťoval, že ich zápas sa uskutoční a prebehne v Moskve.

Na národnostnú tému hral aj nasledujúci deň počas verejného tréningu. Počas sparringu si púšťal ruskú hymnu. „Toto je pre vás, Rusi, zaslúžite si tento zápas,“ kričal.

Urážky Dagestancov z predchádzajúceho dňa však vyvolali aj reakciu. McGregor pred tréningom odpovedal na otázky prítomných. Jeden z nich po bojovníkovi v zápale hnevu hodil plastovú fľašu. „Drž hubu ty blázon,“ reagoval McGregor.

Či sa odveta McGregora s Nurmagomedovom uskutoční, alebo nie, je zatiaľ otázne. Isté je, že by išlo o jeden z najväčších zápasov histórie MMA. Karty sú rozdané atraktívne…

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Conor McGregor #Chabib Nurmagomedov