Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialené scény v americkom Denveri. Pri oslavách basketbalových kráľov sa strieľalo, sanitky vozili zranených

Basketbalisti Denveru v noci získali svoju prvú trofej v NBA za 47 rokov existencie klubu. Oslavy prebiehali nielen v Ball Arene, ale aj v uliciach celého Denveru a zvrhli sa do neúnosných medzí.

13.06.2023 20:30
Denver Foto:
Denverská polícia na mieste činu.
debata (4)

Polícia musela riešiť bitky fanúšikov a došlo aj na streľbu, pri ktorej bolo postrelených minimálne deväť osôb a tri z nich boli hospitalizované v kritickom stave.

Denver Nuggets vyhrali piaty zápas finálovej série s Miami 94:89 a v tej chvíli vypukli obrovské oslavy, pretože pre tím z Colorada je to prvý triumf v histórii organizácie. Tisíce ľudí oslavovali do noci v uliciach Denveru, lenže oslavy sa nezaobišli bez komplikácií.

Polícia musela krotiť niekoľko bitiek oslavujúcich fanúšikov a došlo aj na jednu hromadnú streľbu na Market Street.

Jokič Čítajte viac Ďalší Srb, ktorý kraľuje športovému svetu. Nezastaviteľný Jokič priviedol Denver k premiérovému titulu

„Bolo identifikovaných celkom deväť obetí streľby na Market Street a tiež podozrivý, ktorý tiež utrpel strelné poranenia. Tri obete sú v kritickom stave a ďalšie obete aj podozrivý by mali mať zranenie, ktoré ich neohrozuje na živote,“ napísalo policajné oddelenie Denveru na svoj twitterový účet.

K streľbe došlo približne kilometer od Ball Areny, v ktorej basketbalisti Nuggets rozhodli o svojom historickom triumfe.

Podľa Mirroru niektorí fanúšikovia vyliezli na semafory, aby zapálili svetlice, a dve osoby, ktoré zo semaforov spadli, zachránil dav, ktorý obe osoby zachytil.

NBA Finals Basketball Čítajte viac Kontroverzný Ír si zavaril. McGregor zložil maskota k zemi, ležiacemu mu ešte uštedril ďalšiu ranu, skončil v nemocnici

„Je to komplexné prebiehajúce vyšetrovanie v úplnom začiatku. Predbežné informácie indikujú, že bolo vystrelených niekoľko rán počas potýčky, ktorá vznikla medzi niekoľkými jedincami,“ dodala denverská polícia s tým, že o ďalších aktualitách bude informovať.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Denver Nuggets