Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské ostreľovanie zabilo bývalého reprezentanta. Za Ukrajinu hral na dvoch šampionátoch

Masívny piatkový ruský vzdušný útok na Ukrajinu bolestivo zasiahol aj šport. Počas neho zomrel v Ľvove 44-ročný basketbalový tréner a bývalý reprezentant Viktor Kobzystyj.

29.12.2023 18:23
Viktor Kobzystyj Foto:
Viktor Kobzystyj.
debata (2)

O úmrtí informoval vedúci odboru športu v Ľvove Anton Nikulin na svojom facebookovom profile.

„Dnes pri zákernom ostreľovaní nášho mesta ruskými raketami zomrel Viktor Kobzystyj – ukrajinský basketbalista, tréner, majster športu Ukrajiny medzinárodnej triedy. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom,“ napísal Nikulin.

V priebehu kariéry pôsobil Kobzystyj napríklad v klube Azovmaš v Mariupole, v kyjevskom Budivelnyku, či v Dnipre. Po skončení aktívnej činnosti sa presadil ako tréner venoval sa aj výchove mládeže. Za reprezentáciu Ukrajiny si zahral dvakrát na majstrovstvách Európy v rokoch 2001 a 2005.

Kliment Kolesnikov Čítajte viac Ruská hviezda za týchto podmienok na olympiádu nechce: Ale ak mi to naši prikážu, samozrejme pôjdem, vraví Kolesnikov

Aj napriek pokračovaniu ruskej agresie na Ukrajine schválil na začiatku decembra Medzinárodný olympijský výbor (MOV) účasť ruských a bieloruských športovcov pod neutrálnym statusom na olympijských hrách v Paríži.

Prezident MOV Thomas Bach je presvedčený o tom, že Rusko nebude môcť športovcov štartujúcich pod piatimi kruhmi využiť k propagandistickým účelom. Po nočných útokoch hlásili ukrajinské úrady obete a škody v Kyjeve, Dnipre, Charkove, Ľvove, Odese či Záporoží.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine