Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká kuriozita v basketbalovej lige: Banskobystričanky zvíťazili o neuveriteľných 185 bodov

Ak basketbalový tím strelí v jednom zápase viac ako 100 bodov, ide o dôkaz dobrej ofenzívy. No ak dá vyše 200, je to unikát. Ten sa v sobotnom stretnutí ženskej Niké extraligy podaril hráčkam Slávie Banská Bystrica, ktoré zdolali BK AS Trenčín 201:16.

28.10.2023 20:44
SR Banská Bystrica šport basketbal ženy... Foto: ,
Najúspešnejšou strelkyňou zápasu bola Snežana Bogičevičová (vľavo), ktorá zaznamenala 64 bodov.
debata (2)

Už polčasové skóre 96:12 naznačovalo, že v súboji medzi vicemajstrom a nováčikom sa zrodí výnimočný výsledok. Trenčianske basketbalistky sa v druhom polčase zmohli len na štyri body.

Najlepšou strelkyňou domácich bola Snežana Bogičevičová, autorka 64 bodov. Vysoké číslo zaznamenala aj jej spoluhráčka Natália Martišková, ktorá nastrieľala 45 bodov.

Nikola Jokič Čítajte viac Krása basketbalu v troch sekundách. Srbský víťaz NBA vykúzlil čarovnú prihrávku

Hosťujúce basketbalistky zaznamenali katastrofálne štatistiky streľby. Spoza trojkového oblúka minuli všetkých päť pokusov, streľbu za dva body mali len 13-percentnú. V koši skončili len štyri z 30 pokusov.

Zvyšných osem bodov dosiahli z trestných hodov. Aj v nich však mali iba 61-percentnú úspešnosť, minuli päť z 13 pokusov.

Do očí bijúco skončilo aj porovnanie oboch tímov v získaných loptách. Kým Banskobystričanky ich vybojovali 67, súperky z Trenčína len dve.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slávia Banská Bystrica #basketbalová liga žien #BK AS Trenčín