Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po slovensky nevie, ale reprezentáciu berie ako česť

"Po slovensky viem len pár, väčšinou neslušných, slov," reagovala so smiechom na otázku, či sa bude rozprávať po anglicky alebo po slovensky. Dvadsaťšesťročná basketbalistka Erin Lawlessová bude oddnes na majstrovstvách Európy v Poľsku reprezentovať Slovensko.

18.06.2011 14:00
Erin Lawlessová Foto:
Erin Lawlessová z Dobrí anjeli Košice.
debata

Rodená Američanka priznáva, že basketbalové frázy už ovláda aj v jazyku krajiny, v ktorej pôsobí už tri roky. „Niektorým pokynom trénerky počas tréningov síce rozumiem, ale počas zápasov som príliš unavená, aby som sa na to mohla sústrediť. Pomáha mi Broňa Borovičková. Je takou mojou osobnou tlmočníčkou,“ vysvetľuje sympatická 185-cm vysoká podkošová hráčka.

Pôsobenie v slovenskej reprezentácii si pochvaľuje. „Je pekné nastúpiť v drese národného tímu. Je to niečo viac, ako hrať za akýkoľvek klubový tím,“ tvrdí hráčka z amerického Berwynu. Dodáva, že hrať za Slovensko je trochu zvláštne: „Ale som hrdá, že môžem reprezentovať. Chcem družstvu pomôcť.“

Slovenský pas vlastní od minulého roku, vďaka čomu zvýšila konkurenciu v národnom tíme. Získal aj jej klub Dobrí anjeli Košice, ktorému sa tak v Eurolige uvoľnilo jedno miesto pre americkú legionárku. „V Košiciach by som mala hrať aj v budúcej sezóne, mám s klubom zmluvu. Keďže som tu už tri roky, asi je najvyšší čas naučiť sa vašu reč. Musím však potvrdiť, že je to veľmi náročný jazyk,“ dodala Lawlessová.

debata chyba