Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lovili v zahraničí. Volejbalistov Slovenska povedie tréner z Belgicka

Belgičan Steven Vanmedegael sa stal novým hlavným trénerom slovenskej reprezentácie volejbalistov, rozhodla o tom Slovenská volejbalová federácia (SVF) na svojom stredajšom zasadnutí.

08.12.2022 12:59
Steven Vanmedegael Foto:
Nový tréner slovenskej volejbalovej reprezentácie Steven Vanmedegael.
debata

Členovia SVF jednoznačne schválili 36-ročného Vanmedegaela ako v poradí dvanásteho kouča volejbalistov SR v histórii a nástupcu Mareka Kardoša, ktorý bol vo funkcii od decembra 2019 do augusta 2022.

„Zásadné bolo nájsť trénera v mladom veku s energiou a motiváciou, s priamou skúsenosťou z pozície hlavného trénera na klubovej medzinárodnej úrovni európskych pohárov, s rukopisom vo svojej práci, s úspechmi a kombináciou práce s mladými hráčmi,“ uviedol na webe federácie prezident SVF Marek Rojko.

SR Basketbal ME kval. štart zraz Suja TTX Čítajte viac Basketbalistky neuspeli v Taliansku. Čaká ich boj o druhé miesto

V prvom kole mali členovia vybratých 27 kandidátov, z toho 25 trénerov zo zahraničia. Do finále sa dostali traja z nich. „S nimi sme spolu s Petrom Kalným absolvovali osobné stretnutia. Po celom procese sa pripravilo vyhodnotenie a súčasne sa rokovalo s trénermi a ich manažérmi,“ vysvetlil proces voľby Marek Rojko.

slovenské volejbalistky Čítajte viac Opäť proti Španielkam. Volejbalistky spoznali súperky na ME

Vanmedegael je už niekoľko rokov hlavný tréner belgického klubu Knack Volley Roeselare, ktorý doviedol k trom majstrovským titulom za sebou (2020 – 2022). Získal s ním aj dve bronzové medaily v domácej najvyššej súťaži a po tri prvenstvá v Belgickom pohári a Belgickom superpohári.

V rokoch 2007 až 2013 viedol mládežnícke reprezentácie Belgicka, na konte má po jednom bronze z juniorských majstrovstiev sveta i Európy. Neskôr bol asistent trénera v seniorskom národnom tíme.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #slovenská mužská volejbalová reprezentácia #Steven Vanmedegael