Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky sú v druhej fáze v kvalifikácie. Lotyškám nedali šancu ani v odvete

Slovenské hádzanárky zvíťazili v odvetnom zápase I. fázy kvalifikácie o postup na MS 2023 na palubovke Lotyšska vysoko 43:17.

06.11.2022 16:28
Hádzaná, Slovensko Foto: ,
Slovenské hádzanárky.
debata

Úvodné stretnutie v Šali vyhrali 46:21 a postúpili tak do II. fázy kvalifikácie.

Zverenkyne Jorgeho Dueňasa tak inkasovali ešte menej, než na domácej palubovke.

Španielsky kormidelník a jeho asistent Peter Pčola sa zameriavajú hlavne na defenzívu a po dueli v Šali neboli spokojní práve s množstvom inkasovaných gólov.

O miestenku na svetový šampionát zabojuje 20 tímov vrátane družstiev z prebiehajúcich majstrovstiev Európy. Na MS sa predstaví pätnásť európskych zástupcov vrátane hostiteľských krajín Dánska, Nórska a Švédska.

I. fáza kvalifikácie na MS 2023 – 2. zápas:

Lotyšsko – SLOVENSKO 17:43 (11:26) – prvý zápas 21:46, SLOVENSKO postúpilo do II. fázy
Najviac gólov Lotyšska: ***Millerová a Binduková po 4, Bilksteová 3
**Najviac gólov SR:
Lancz 10, Štefaniková 7, Holejová a Bízik po 5. Rozhodovali: Merisiová, Pepeová (obe Tal.), 7 m hody: 5/3 – 7/7, vylúčené: 4:4.

Do vedenia išli opäť ako prvé Lotyšky, keď prekonali Furgalákovú po necelej minúte hry. Udržali ho len osem sekúnd a po dvoch minútach vyhrávali Slovenky.

Domáce hádzanárky dokázali držať krok necelých desať minút, z troch gólov padli dva zo siedmich metrov. Potom prišla osemgólová šnúra Sloveniek, počas ktorej trikrát skórovala Bujnochová a Lotyšky pridali piaty gól opäť zo „sedmičky“. Ich súperky si však udržiavali náskok a do polčasu ho zvýšili na 15 gólov.

Aj druhé dejstvo začali gólovo Lotyšky, no Slovenky pomaly navyšovali náskok. Domácim hráčkam nevychádzala snaha o spevnenie obrany, súperky ich dokázali prekvapiť a predviedli niekoľko vydarených kombinácii.

Okrem toho ťažili naďalej z brejkov a svojej pevnej defenzívy, ktorá si strážila domáce hráčky a zvládla aj ich pokusy o úniky. V závere sa ešte blysla niekoľkými kvalitnými zákrokmi lotyšská brankárka Zelčaneová a zmiernila tak nepriaznivý výsledok.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #lotyšské hádzanárky