Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový systém fungoval. Slovenky na úvod bojov o MS nedali šancu Lotyškám

Slovenské hádzanárky vyhrali v úvodnom zápase I. fázy kvalifikácie o postup na MS 2023 nad Lotyšskom vysoko 46:21. Vypracovali si tak výhodnú východiskovú pozíciu pred nedeľným odvetným stretnutím v meste Valmiera.

02.11.2022 21:01 , aktualizované: 21:42
Réka Bíziková Foto: ,
Réka Bíziková v zápase s Lotyšskom.
debata

Slovenkám fungoval nový herný systém trénera Jorgeho Dueňasa, ktorý zaznamenal s družstvom prvú súťažnú výhru. Jeho zverenkyne v úvode prehrávali 0:2, rýchlo sa však dostali do tempa a potvrdili úlohu favoritiek.

I. fáza kvalifikácie na MS 2023 – 1. zápas:

SLOVENSKO – Lotyšsko 46:21 (23:13)
Najviac gólov SR: Bíziková 9, Lanczová 6, Ratvajská a Bujnochová po 5. Rozhodovali: Jakovljevičová, Kovacevičová (obe Srb.), 7 m hody: 4/3 – 5/3, vylúčené: 3:2.
Najviac gólov Lotyšska: Millerová 8, Bilksteová a Reinfeldová po 3

Domáce hráčky sa dostali hneď v úvode k „sedmičke“, ktorú nepremenila Lanczová. Istotu tak nadobudla brankárka hostiek Kokinová aj celý jej tím, ktorý išiel do vedenia 2:0. Domáce však zavelili k obratu, vsietili osem gólov za sebou a postupne sa dostali do vedenia 14:4.

Obrana, z ktorej pramenila väčšina akcií, následne poľavila a Lotyšky znížili na rozdiel šiestich gólov. Domáci tréner si vypýtal oddychový čas. A ten fungoval, hráčky sa skonsolidovali a prvý polčas ukončili za stavu 23:13.

Po prestávke skórovali ako prvé hostky po vylúčení Štefanikovej, zakrátko však odpovedala Ščípová a v 43. minúte už Slovenky viedli o štrnásť gólov (32:18). Následne predviedli šnúru dvanástich gólov po sebe a vysoké vedenie bez problémov udržali.

Peter Pčola, asistent trénera SR: „Teší nás víťazstvo, lebo pôjdeme do Lotyšska s pohodlným náskokom. My tréneri sme však k nášmu výkonu stále kritickí. Boli tam totiž jednoduché chyby a navyše sme dostali 21 gólov, čo je od Lotyšska dosť.“

Réka Bíziková, krídelníčka SR a najlepšia strelkyňa: „Dosiahli sme dobrý výsledok, ale z môjho pohľadu tam bolo aj dosť veľa chýb, na ktorých musíme ešte popracovať. Potrebujeme zlepšiť najmä obranu.“

Karin Bujnochová, spojka SR: „Na začiatku to bolo z našej strany trochu zbytočne nervózne, ale myslím si, že sme mali celý zápas pod kontrolou. O našom postupe je už rozhodnuté.“

zdroj: slovakhandball.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #lotyšské hádzanárky