Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hádzanárom sa šampionát vzďaľuje. Doma prehrali so Srbskom

Slovenskí hádzanári prehrali vo svojom druhom zápase v 2. skupine druhej fázy kvalifikácie ME 2024 v Prešove so Srbskom 21:27.

16.10.2022 20:01
SR hádzaná kvalifikácia ME2024 2. fáza 2.... Foto: ,
Slovenskí reprezentanti pred kvalifikačným duelom so Srbskom.
debata

Slováci sú po dvoch dueloch bez bodu, najbližšie nastúpia v marci 2023 proti Fínsku. Favorizovaní hostia si od úvodu vytvorili náskok. Domáci síce viackrát znížili na rozdiel troch gólov, ale Srbi koncentrovaným výkonom nedovolili drámu a v druhom polčase navýšili gólový rozdiel.

Fíni v ďalšom dueli skupiny prehrali s Nórskom 22:25. Postup na európsky šampionát do Nemecka si vybojujú priamo prvé dva tímy a štyri najlepšie družstvá z tretích miest jednotlivých skupín.

druhá fáza kvalifikácie ME 2024
2. skupina:
SLOVENSKO – Srbsko 21:27 (12:16)
Zostava SR: Žernovič, Konečný – Potisk, Mikita, Hlinka, Macháč, Hniďák, Dévai, Prokop, Ďuriš, Straňovský, Kucsera, Hlipala, Pechy, Moravčík, Smetanka.

Srbi mali lepší vstup do zápasu, keď viedli 2:0 aj 5:2. Slováci sa spočiatku trápili v koncovke, nepremenili viacero šancí a hostia postupne zvýšili svoj náskok na śtyri góly v polčasovej prestávke. Domácich hnalo vpred aj búrlivé publikum, ktoré na začiatku druhého polčasu potešil Potisk, ktorý gólom zníži na 13:16.

Dve neúspešné ofenzívne akcie však domácich stáli dva inkasované góly, po ktorých súper odskočil na 13:18. Potisk ďalšími dvomi presnými zásahmi zareagoval na gólový odskok Srbov (15:18), no tí následne využili slabší úsek hry domácich, ktorým štyrmi gólmi po sebe vzali nádej na úspech (15:22). Slováci napokon ešte znížili manko na 6 gólov, keď Péchy uzavrel skóre.

hlasy:
Pavol Polakovič, asistent trénera SR: „Škoda vyložených šancí. V prvom sme zahodili deväť a v druhom sedem. Pokiaľ chceme proti takémuto tímu uhrať dobrý výsledok, tak takéto šance musíme premieňať. A to ešte veľká vďaka patrí brankárovi Mišovi Konečnému, ktorý dnes zatiahol oponu. Srbi potvrdili, že majú výborné družstvo a patria do širšej svetovej špičky.“

Martin Potisk, najlepší strelec SR so 6 gólmi: „Bojovali sme, ale mrzieť nás môžu nepremenené šance. Bolo tam veľa čistých, ktoré sme nedali. Po nich sme viackrát stratili lopty a inkasovali a aj preto to vyzerá ako jasná prehra. Musíme uznať, že sme prehrali s lepším tímom.“

Martin Straňovský, spojka SR: „Som rád, že po dlhšom čase som sa vrátil do reprezentácie. Mrzí ma prehra vysokým rozdielom, hoci hra nebola zlá. Nadviazali sme na dobré veci, ktoré sme spravili v nedávnom zápase v Nórsku. V druhom polčase nám vynikajúco zachytal brankár, čo sme mohli využiť v útoku. Žiaľ, zaváhali sme najmä v presilovkách. Obrana nebola zlá, no škoda niektorých situácií v útoku.“

ďalší výsledok 2. skupiny:
Fínsko – Nórsko 22:25 (14:19)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #hádzanárska reprezentácia mužov