Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odolal aj Jordanovi. V NBA sa schyľuje k prekonaniu bradatého rekordu

Americký basketbalista LeBron James z Los Angeles Lakers v sezóne 2022/2023 takmer s istotou prekoná takmer 40-ročný rekord legendárneho Kareema Abdul-Jabbara v počte získaných bodov v basketbalovej NBA.

15.10.2022 17:15
Lakers Kings Basketball Foto: ,
LeBron James v jednom z prípravných súbojov pred začiatkom sezóny.
debata

Jabbar je od 5. apríla 1984 historický rekordér súťaže s 38 387 bodmi, James má na konte 37 062 bodov. Stačí mu nazbierať 1327 bodov, čo by mal s prehľadom zvládnuť približne v úvode druhej polovice základnej časti.

„Vedomie, že som na pokraji prekonania asi najväčšieho rekordu v NBA, o ktorom ľudia hovoria, že ho zrejme nik neprekoná, je jednoducho skvelé. Cítim sa byť poctený. Je vždy potešujúce vidieť, že tvrdá práca môže priniesť výsledky,“ povedal 37-ročný James.

LeBron James Čítajte viac LeBron predĺžil zmluvu a NBA má nového rekordéra v zárobkoch

Jabbar v minulosti rovnako taktiež obliekal dres Lakers. James sa mu vyrovná aj v tom, že absolvuje svoju 20. sezónu v NBA.

Jamesov kariérny priemer je 27,1 bodu na zápas, v minulej sezóne zaznamenal v priemere 30,3 bodu v každom dueli. Ak bude zdravý a vo forme, historický bodový rekord môže dosiahnuť v 44. až 49. stretnutí najbližšieho ročníka, teda najskôr v druhej polovici januára 2023.

Stanislav Kropilák Čítajte viac Spomíname: Legendárny Kily zblokoval aj Jordana

„LeBron nie je z tejto planéty, to je isté,“ povedal o svojom hviezdnom zverencovi tréner Lakers Darvin Ham. James má na konte štyri majstrovské tituly v NBA, ten posledný získal v roku 2020 práve so svojím súčasným zamestnávateľom. Predtým sa tešil aj s Miami Heat a Clevelandom Cavaliers.

A kde sa v historickom rebríčku najlepších strelcov nachádza Michael Jordan – pre mnohých najlepší basketbalista všetkých čias? Je na 5. mieste s 32 292 bodmi. Faktom je, že ani zďaleka neodohral toľko sezón v NBA ako Jabbar či James. Ale napríklad v percentuálnej úspešnosti streľby je na tom James lepšie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #NBA #basketbal #Los Angeles Lakers