Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platy maskotov pobúrili ženy. Zabávač zarobí viac, ako elitné hráčky

Hviezda ženskej basketbalovej WNBA a bývalá hráčka Good Angels Košice Angel McCoughtryová zdieľala kritický príspevok v súvislosti s porovnaním najlepšie platených maskotov v NBA a elitných basketbalistiek.

06.10.2022 13:45
727919788 Foto:
Rocky, maskot basketbalistov Denveru Nuggets v mužskej basketbalovej NBA.
debata (5)

„Môžem sa naučiť byť maskotom,“ napísala McCoughtryová, dvojnásobná najlepšia strelkyňa WNBA na Twitteri. Na Slovensku pôsobila v sezóne 2009/10.

Reagovala tým na informáciu, ktorú začiatkom týždňa zverejnil portál Sports Business Journal. Podľa nej si Rocky – maskot Denveru Nuggest v mužskej NBA zarobí ročne 625-tisíc dolárov. Pre doplnenie Harry z Atlanty Hakws má 600-tisíc a Benny z Chicago Bulls 400-tisíc dolárov ročne.

Traja maskoti tak zarábajú viac, ako najlepšie platená basketbalistka súčasnosti, trojnásobná víťazka NBA a päťnásobná zlatá olympijská medailistka Diana Taurasiová z Phoenixu Mercury. Tá si ročne príde len na 228 094 dolárov.

McCoughtryová tiež zdieľala príspevok zakladateľky portálu Goals Caroliny Fitzgeraldovej, ktorý dlhodobo bojuje za práva žien v športe.

mix štvorhra tenis Čítajte viac Čím viac peňazí, tým menej omrviniek. Ženy z veľkého koláča nejedia

„Rozdiel v odmeňovaní medzi maskotmi a elitnými hráčkami vám povie všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako si športový priemysel váži ženy,“ uviedla Fitzgeraldová.

Pre zaujímavosť, najvyšší ročný plat v mužskej NBA má rozohrávač Golden State Warriors Stephen Curry, ktorý ročne zarobí vyše 48 miliónov dolárov. Je to 200-krát viac, ako má spomínaná Taurasiová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #zárobky #wnba