Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominantné Slovenky. Vyhrali skupinu a pocestujú na ME

Slovenské volejbalistky uzavreli boje v E-skupine kvalifikácie ME 2023 triumfom v Lotyšsku 3:0. Už pred nedeľným zápasom mali istú miestenku na kontinentálny šampionát. Skupinu vyhrali s 15 bodmi.

11.09.2022 19:14
SR Poprad šport volejbal ME ženy kval. E... Foto: ,
Radosť slovenských volejbalistiek.
debata

Zverenky Michala Mašeka utrpeli v kvalifikačných bojoch jedinú prehru, v Gijone podľahli domácim Španielkam 1:3. V domácej odvete však súperky zdolali 3:0.

Slovenské družstvo postúpilo na kontinentálny šampionát šiestykrát v histórii, tretíkrát za sebou. Postúpili aj Španielky, ktoré absolvujú ôsme ME.

Kvalifikácia ME 2023 – E-skupina

Lotyšsko – SLOVENSKO 0:3 (-10, –14, –9)
59 min, rozhodovali: Vinaliev (Bul.) a Zulfugarov (Azer.), 400 divákov
zostava a body SR: Radosová 5, Körmendyová 2, Palgutová 9, Žernovičová 17, Abrhámová 8, Koseková 2 (liberá Pállová a Jančová, Smiešková 1, Te. Hrušecká 0, K. Fričová 1)

hlasy po zápase

Michal Mašek, tréner SR: "Zápas bol z nášho pohľadu jednoznačnou záležitosťou. Veľmi ma teší, že sme nič nepodcenili. Hrali sme koncentrovane v obrane a Lotyšky urobili v prvom sete bod z útoku až po osemnástom bode. Chválim celé družstvo za to, ako koncentrovane odohralo celý zápas.

Svoju úlohu sme splnili, postúpili sme na ME a vyhrali sme našu skupinu. Už teraz sa tešíme na budúci rok, keď nás čaká šampionát, a na celú prípravu pred ním. Verím, že v tíme uvidím opäť všetky hráčky, ktoré sa o postup zaslúžili a ktoré som mal k dispozícii v tejto kvalifikácii."

Mária Žernovičová, najproduktívnejšia hráčka SR: „Na zápas sme sa pripravili dôkladne a na ihrisku to bolo vidno. Sme veľmi šťastné, že sme kvalifikáciu zakončili víťazstvom a rovnako aj prvým miestom v skupine. V celej kvalifikácii sme hrali dobre aj napriek tomu, že sme sa borili s chorobami či zraneniami. Ako tím sme sa s tou situáciou vyrovnali veľmi dobre.“

Slovenské volejbalistky, ktoré postúpili na ME Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nikola Radosová
Pozícia: smečiarka
Vek:...
debata chyba