Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osudným sa mu stal neúspešný boj o ME. Volejbalisti sú bez trénera

Tréner Marek Kardoš skončil na lavičke slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie po neúspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné ME.

08.09.2022 19:11 , aktualizované: 19:32
SR šport volejbal reprezentácia SVF ZEL muži... Foto: ,
Marek Kardoš.
debata

Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Reprezentačná rada SVF na štvrtkovom zasadnutí podrobne vyhodnotila pôsobenie tímu v sezóne 2022, členovia RR SVF prediskutovali detaily a analýzy po kvalifikácii ME.

"Mal som s trénerom Kardošom veľmi otvorený rozhovor a na štvrtkovom zasadnutí prišlo k jeho zváženiu a vyvodeniu osobnej zodpovednosti za nesplnený cieľ spojený s nevydarenou kvalifikáciou.

Tréner po vzájomnej dohode so SVF s okamžitou platnosťou skončil vo funkcii. Mrzí ma, že tím nepostúpil, ale zároveň to je moment pre mužský volejbal, ktorý nás núti k zásadnému komplexnému zamysleniu sa, príprave nových nastavení a krokov.

Trénerovi Kardošovi ďakujem za jeho prácu, ale musím sa priznať, že vo mne stále pretrváva veľké sklamanie.

Reprezentačná rada sa uzniesla na tom, že vyhlásime výberové konanie, o ktorom informujeme budúci týždeň, a to po zasadnutí Správnej rady SVF," povedal prezident SVF Marek Rojko.

Maďarsko SR Volejbal ME kval. Slovensko triumf Čítajte aj Triumf v Tbilisi nestačil. Slováci stratili šancu na postup

Kardoš na základe dohody s prezidentom SVF bude do 30. júna 2023 pokračovať vo funkcii šéftrénera projektu SVF v Trenčíne s možným pokračovaním po dohode.

Slováci v augustovej kvalifikácii obsadili v skupine so Španielskom, Maďarskom a Gruzínskom druhé miesto a na záverečný turnaj nepostúpili.

Kardoš viedol reprezentáciu posledné tri roky a s tímom štartoval na minuloročných ME, kde Slovensko obsadilo piate miesto v skupine a nepostúpilo do osemfinále.

Slovenské volejbalistky, ktoré postúpili na ME Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nikola Radosová
Pozícia: smečiarka
Vek:...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti #Marek Kardoš