Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Triumf v Tbilisi nestačil. Slováci stratili šancu na postup

Slovenskí volejbaloví reprezentanti stratili šancu na postup na ME 2023. Po druhom mieste v kvalifikačnej F-skupine klesli v tabuľke druhých tímov, z ktorej sa na šampionát prebojuje päť najlepšie umiestnených družstiev, na šiestu priečku.

20.08.2022 16:45 , aktualizované: 21:28
Maďarsko SR Volejbal ME kval. Slovensko triumf Foto: ,
Slovenskí volejbalisti.
debata (1)

Odsunuli ich výsledky sobotných stretnutí a víťazstvá Dánska, Chorvátska aj Čiernej Hory.

Slováci uspeli v záverečnom vystúpení na palubovke Gruzínska v Tbilisi 3:0. Celkovo získali dvanásť bodov, do tabuľky druhých tímov si však preniesli iba šesť bodov za dve víťazstvá nad Maďarskom a skóre 7:7.

Lenka Ovečková,  Katarína Körmendyová Čítajte viac Slovenky začali boje o ME suverénne. V stredu ich čaká ťažšia prekážka

Výsledky proti poslednému Gruzínskemu sa im škrtli, keďže účinkovali v štvorčlennej skupine. Dáni zdolali Azerbajdžan 3:0. Rovnakým pomerom triumfovalo Chorvátsko na Cypre a obe reprezentácie preskočili Slovensko.

Dánsku sa počítalo osem bodov, Chorvátsku takisto šesť, ale v jeho prospech tesne hovorilo skóre setov 7:6. Čierna Hora uspela v Luxembursku 3:1 a dostala sa na prvé miesto v D-skupine, do tabuľky druhých odsunula Portugalsko, ktoré si prenieslo desať bodov.

Z „efka“ postúpilo priamo Španielsko, ktoré privíta v nedeľu o 20.00 h tretie Maďarsko.

{* sablona=„info­box_v_clanku“ | ikona="" | content="" | typ="" *}

Kvalifikácia ME 2023 – F-skupina:

Gruzínsko – SLOVENSKO 0:3 (-12, –15, –16)
67 min, rozhodovali: Yilmazgil (Tur.) a Twardowski (Poľ.)

Slováci boli na palubovke Gruzínska, ktoré nezískalo v doterajšom priebehu kvalifikácie ani set, jednoznačným favoritom.

Túto úlohu od úvodu bez problémov naplňovali, duel odštartovali päťbodovou šnúrou, ktorá predznamenala vývoj stretnutia. Slováci premenili hneď prvý setbal a uspeli pomerom 25:12. Druhé dejstvo bolo podobne jasné, hostia dovolili domácim iba o tri body viac a po druhom setbale zvíťazili 25:12.

Slováci si u outsidera nepripúšťali stratu setu a za týmto cieľom suverénne kráčali aj v treťom dejstve. Z 10:7 odskočili na 17:7 a zápas doviedli do víťazného konca po druhom mečbale.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti #gruzínski volejbalisti