Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ohrozená olympiáda a narážka na USA. Pre konflikt trpí ďalší športovec

Basketbalisti Francúzska museli podpísať pred ME dokument, podľa ktorého hráči, ktorí majú zmluvy s ruskými a bieloruskými klubmi, nebudú môcť hrať za reprezentáciu.

04.08.2022 08:30
671554478 Foto:
Thomas Heurtel naposledy obliekal dres Realu Madrid.
debata (2)

Pre väčšinu basketbalistov z krajiny galského kohúta je to formalita. No nie pre skúseného 33-ročného rozohrávača Thomasa Heurtela. Podľa Sport-Expressu sa v lete dohodol na lukratívnej zmluve so Zenitom Petrohrad.

V Rusku má zarobiť o 50 percent viac, ako dostával u posledného zamestnávateľa Realu Madrid. Kvôli novému príkazu federácie sa však asi bude musieť dlhoročný reprezentant vzdať najlukratívnejšej zmluvy v kariére.

Donald Trump Čítajte viac Trump kritizuje americkú vládu. Tŕňom v jeho oku je výmena s Rusmi

Heurtelovu novú zmluvu zatiaľ Zenit oficiálne neoznámil, mal by tak urobiť až po skončení septembrových majstrovstiev Európy. Francúz má byť posledným šiestym legionárom na súpiske tímu z Petrohradu.

Médiá vo francúzsku preto zaujímalo, či dokument s federáciou podpísal. „Áno, podpísal som to a vy to viete,“ povedal rozohrávač na tlačovej konferencii v Nanterre. Na otázku, či s tým súhlasí reagoval už podráždene: „To nie je vaša vec. Pýtate sa či som to podpísal. Áno, podpísal.“

Na to, či už má zmluvu so Zenitom Heurtel odpovedal, že jeho agenti rokujú s viacerými klubmi, vrátane ruských. Tímového kolegu podporila jedna z najväčších hviezd Francúzska, basketbalista New York Knicks v NBA, Evan Fournier.

619571940 Čítajte viac Pre sprej som stratil rok kariéry. Hráč vysvetlil dopingový prešľap

A zároveň poukázal aj na iné konflikty vo svete, do ktorých sú často zapojené aj Spojené štáty. „Na svete je veľa konfliktov. A ak by sme mali takýto príkaz aplikovať na každý konflikt, nikde by sme nehrali,“ uviedol Fournier.

Vyzerá to tak, že Heurtela od pôsobenia v Rusku nič neodradí. No riskuje možnú neúčasť na domácich olympijských hrách 2024 v Paríži. Bude zaujímavé sledovať jeho kroky v nasledujúcich mesiacoch.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #me v basketbale #Zenit Petrohrad #FIBA #Thomas Ertel