Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre sprej som stratil rok kariéry. Hráč vysvetlil dopingový prešľap

Taliansky basketbalista Riccardo Moraschini sa nedávno vrátil do tréningového procesu v tíme Reyer Venezia.

30.07.2022 11:30
619571940 Foto:
Riccardo Moraschini (vpravo) v drese talianskej basketbalovej reprezentácie.
debata (2)

Od októbra 2021 neodohral ani zápas potom, čo jeho kariéru zastavil antidopingový výbor. Odvtedy čakal Moraschini na na definitívny verdikt v jeho prípade, nakoniec dostal ročný trest zákazu činnosti.

V rozhovore pre La Repubblica vysvetlil, ako sa dostal do kontaktu so zakázanou látkou clostebolom, kvôli ktorej bol suspendovaný.

„Moja snúbenica si pri varení porezala prst. Na zahojenie rany použila sprej, ktorý obsahoval clostebol a potom sme mali kontakt,“ uviedol Moraschini s tým, potom mu namerali 0,5 nanogramu látky v tele.

630202172 Čítajte viac Horor na tribúnach. Samovražedný atentátnik zabil najmenej 19 ľudí

Basketbalista uviedol, že žiadny športovec by v dnešnej dobe clostebol dobrovoľne neužíval, pretože je veľmi ľahké ho nájsť, keď sa niekto podrobí dopingovému testu.

„V analýze sa dá veľmi ľahko vysledovať a výhodu vám to prinesie len vtedy, ak ho použijete vo veľkých množstvách, ako to robili sovietski atléti v 80. rokoch.“

Moraschinimu sa podarilo dokázať, že všetko sa stalo náhodou, no napriek tomu sa mu nepodarilo vyhnúť sa ročnému dištancu.

Vladimír Dzurilla Čítajte viac Mister Zero očaril svet v hokejovej kolíske

„Použil som videá, ktoré mi poslala moja snúbenica o zranenom prste, s dátumom, kedy boli zaznamenané. Bolo rozhodnuté, že všetko sa stalo náhodou. Preto som dostal iba jednoročný dištanc namiesto štvorročného,“ vysvetlil Moraschini.

Moraschini sa vráti do plného tréningového procesu s tímom 20. augusta, zatiaľ a od 20. augusta bude môcť postaviť aj do súťažného zápasu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #basketbal #clostebol