Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kandidáti na najlepšieho strelca MS vo futbale

Jednou z diskutovaných otázok na MS vo futbale 2022 bude, kto si odnesie korunu kráľa strelcov. Góly sú to, prečo väčšina fanúšikov futbal sleduje. A preto je titul kanoniera šampionátu takou prestížnou záležitosťou. Paradoxne sa pritom len 4x v histórii stal najlepší strelec turnaja zároveň aj majstrom sveta. Góly totiž na výhru v najsledovanejšej futbalovej akcii nestačia, dôležitá je tiež kvalitná obrana. Na defenzívne možnosti jednotlivých tímov sa ale tentoraz pozerať nebudeme.

29.07.2022 09:44
Najväčším štadiónom pre MS v Katare je Lusail...

V článku sa pozrieme výhradne na najlepších kanonierov, na ktorých sa oplatí staviť v stávkových kanceláriach. Stávkari by totiž mali byť v pohotovosti, spoločnosti totiž v súvislosti so šampionátom chystajú výhodné akcie. Napríklad podľa webu bonusovekody.sk môže klient využiť špeciálny Doxxbet skaut kód a získať k novej registrácii automaticky bonus zdarma alebo bonus k prvému vkladu.

Hlavný favorit Harry Kane

Nízky kurz určite bude mať anglický snajper Harry Kane. Podľa redakce webu bonusovekody.cz, ho pred 4 rokmi stávkové kancelárie Tipsport, Fortuna, Niké či Synottip nefavorizovali. Kto si ale naňho stavil, ten sa radoval. Harry Kane totiž dal 6 gólov. K výhre v kategórii kanonierov mu najviac pomohol hetrik proti Paname. Vo vyraďovacej časti šampionátu mu zvlhol strelecký prach, už sa presadil iba proti Kolumbii. Anglicko nakoniec prehralo v semifinále s Chorvátskom a nezvládlo ani zápas o 3. miesto s Belgickom. Kane ale môže vylepšiť svoje renomé na ďalšom šampionáte. Má 29, stále je teda vo skvelom veku. Anglickú reprezentáciu vedie ako kapitán, takže má miesto v základnej zostave isté, pokiaľ sa teda nezraní. A v národnom tíme, rovnako ako v Tottenhame, mu to stále padá.

Remízu pre Anglicko zariadil útočník Harry Kane...

Francúzsky rýchlik Kylian Mbappé

Francúzsky rýchlik bol objavom majstrovstiev sveta vo futbale 2018. Gólov dal celkom 4. Rozhodne najviac zaujal v osemfinále proti Argentíne, ktorú znemožnil 2 parádnymi gólmi. Uplynuli 4 roky a z 19-ročného teenagera je 23-ročná opora Paris Saint-Germain. Majitelia klubu sa chceli vyhnúť očakávanému prestupu Mbappého do Realu Madrid, preto si parížskeho rodáka poistili.

Kylian Mbappé – Cristiano Ronaldo: „Bez toho,...

Mbappé teraz zarába okolo 4,3 miliónov eur mesačne a ešte má v zmluve klauzulu o rozhodovaní pri výbere nových hráčov či trénerov. Určite mu narástlo sebavedomie. Či ho dokáže predať aj na majstrovstvách sveta, to je otázka. Situácia tentokrát bude trochu iná – v národnom tíme možno už nebude pracant Giroud, ktorý rád góly pripravuje. Nebudú ale chýbať hráči ako Griezmann alebo Benzema. Zvlášť druhý menovaný by tiež nepohrdol rolou streleckého lídra mužstva.

Futbalová megastar Cristiano Ronaldo

V kariére tento borec už zlomil všetky možné rekordy. So 117 gólmi je najlepším svetovým strelcom na reprezentačnej scéne. Ronaldo ale nikdy úplne nepredal svoj potenciál na majstrovstvách sveta vo futbale. S ním na ihrisku to Portugalsko najďalej dotiahlo do semifinále, na šampionáte v Nemecku v roku 2006. Tam pritom paradoxne Ronaldo gólovo mlčal – za celý turnaj dal jediný gól.

Najlepší individuálny výkon predviedol rodák z Madeiry na MS 2018 v Rusku. Tam ho stávkové kancelárie Tipsport alebo Fortuna pasovali do úlohy favorita na najlepšieho strelca MS vo futbale a Ronaldo so 4 gólmi v 4 zápasoch určite neurobil hanbu. Ale Portugalsko vypadlo v osemfinále, a tak Ronaldo zase nebol hviezdou šampionátu.

5. Cristiano Ronaldo (Manchester City):  449...

Čo MS 2022 v Katare? Ronalda šampionát zastihne vo veku 37 rokov, keď už predsa len nie je najrýchlejší. Tento muž má navyše za sebou veľmi nepodarenú sezónu v Manchestri United. Špekulovalo sa o tom, že z tohto klubu chce kvôli nespokojnosti s vedením mužstva odísť. Nakoniec ale zrejme zostane. Musí sa na jeseň dostať do pohody, národný tím je na jeho umení závislý. A Portugalsko to nebude mať na MS 2022 jednoduché. Už základná skupina je výzva – proti Portugalcom stoja silné tímy Ghany, Uruguaja a Južnej Kórey.

Kurzy na Lionela Messiho

Odveký Ronaldov rival je v podobnej situácii. Aj on musí čeliť výčitkám, že svoj národný tím nikdy na majstrovstvách sveta vo futbale k úspechu nedoviedol. V Brazílii roku 2014 pritom bolo zlato blízko, ale Argentínčanov nakoniec porazili Nemci vo finále 1:0. Rovnako ako Ronaldo má aj Messi už to najlepšie za sebou – má 35 rokov.

A tiež asi ľutuje svoj posledný prestup. V Paris Saint-Germain dal za sezónu 2021–22 iba 6 gólov. Špekuluje sa, že v hviezdnom cirkuse po boku Neymara, Mbappého, či Wijnalduma sa introvertný Messi necíti veľmi dobre. Špecialisti z webu bonusovekody.sk predikujú že najlepšie slovenské stávkové kancelárie Doxxbet, Tipsport alebo Fortuna vypíšu na Messiho kurzy, ktoré ho nebudú favorizovať. Možno ale božský Leo všetkých prekvapí. Je to predsa len futbalový génius. A Katar je zrejme jeho definitívne posledná príležitosť pre La Albiceleste niečo veľké vybojovať.

Lionel Messi - Paríž St. Germain.

Špeciálny tip Memphis Depay

Náš špeciálny tip. Stávkové kancelárie Doxxbet alebo Tipsport asi vypíšu nižšie kurzy na Neymara alebo Lukakua. My ale očakávame veľké veci od nie tak slávneho Holanďana. Je to totiž útočná jednotka v tradične ofenzívne ladenom mužstve. Ak predtým Oranjes riešili, či má v útoku byť Kluivert alebo Makaay, prípadne van Persie alebo Robben, teraz je to bez debát. Depay už za národný tím odohral 80 stretnutí a nasadil solídnych 42 gólov.

 Memphis Depay z Barcelony počas zápasu proti...

Holanďania po rokoch v ústraní opäť budujú kvalitné reprezentačné mužstvo. A mali šťastie pri žrebe základných skupín MS 2022. Senegal, Ekvádor a Katar, to nie sú súperi, s ktorými by mali mať zverenci trénera Louisa van Gaala problémy. Možno by si mohli pred play-off, kde sa bude hrať veľa na obranu, s chuťou zastrieľať. Gólové hody sa určite nezaobídu bez účasti Memphisa Depaya – chlapíka s ghanským otcom, ktorý hrá za Barcelonu. Kde nedávno privítal konkurenciu na poste útočníka – poľského snajpra Lewandowského.

chyba