Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto sú favoriti na víťazstvo MS vo futbale

V týchto dňoch si užívame horúce leto. Za normálnych okolností by práve teraz končila futbalová horúčka spojená s MS vo futbale. Podľa zvyklostí by totiž fanúšikovia už začiatkom júla poznali nového majstra sveta. Lenže tento rok je všetko inak, termín šampionátu je posunutý až na november a december 2022. Do najsledovanejšej športovej akcie roku je teda ešte veľa času. Už teraz je ale možné analyzovať, kto má najväčšie šance na MS vo futbale.

27.07.2022 16:37
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...

Favoriti na MS vo futbale podľa slovenských stávkových kancelárií

Pre tipy na favoritov na víťazstvo MS vo futbale sa najskôr obrátime na stávkové kancelárie. Tie totiž zverejňujú kurzy, ktoré zostavujú tí najlepší bookmakeri. A MS vo futbale je pre stávkové kancelárie zároveň príležitosťou prilákať nových klientov. Napríklad stávková kancelária Tipsport ponúka tipérom Tipsport akčný kód vo výške 20 eur.

Začnime ale pri slovenských stávkových kanceláriách. Najstaršia z nich, Niké, ešte k dnešnému dňu tipy vypísané nemá. Zato Doxxbet už svoje kurzy zverejnil a klienti už podľa nich zostavujú tikety. Najnižší kurz má Brazília – 5.60. Kanárici sa môžu oprieť o umenie Neymara a Vinicia Jr. To je solídna palebná sila. Ich základná skupina nepatrí medzi najťažšie – Brazílčania budú hrať so Srbskom, Kamerunom a so Švajčiarskom. Pre Brazílčanov hovorí aj pohľad do histórie. Kedykoľvek sa šampionát hral mimo územia Európy, tak sa darilo mužstvám z Južnej Ameriky. A tento rok sa hrá v Katare.

Jeando Fuchs (vľavo) v drese kamerunskej...

Brazílčania vyhrali šampionáty napríklad v USA, v Mexiku alebo v Kórei a Japonsku. Spomínané pravidlo bolo porušené až v rokoch 2010 a 2014. Brazílčanov zvlášť mrzí druhý menovaný šampionát, kedy na domácej pôde podľahli Nemcom v semifinále 1:7. Müller, Neuer a spol. o pár dní neskôr porazili vo finále aj Argentínčanov a stali sa majstrami sveta.

Favoriti podľa slovenských stávkových kancelárií

Fortuna alebo Tipsport síce pôsobia na Slovensku tiež, pôvodne ale ide o české stávkové kancelárie. Na odhady týchto kancelárií sa pozrieme zvlášť.

Všetky stávkové kancelárie sa zhodnú v tom, že najväčšími adeptmi na zlato sú Brazílčania. Väčšinou sa kurz pohybuje okolo 5,50. Ale napríklad Tipsport Kanárikov tak výrazne nefavorizuje. Brazília má kurz 6.00 a mužstvá Anglicka a Francúzska zhodne 7.00 – zanedbateľný rozdiel. Francúzsko obhajuje zlato z minulého šampionátu v Rusku. Znovu pritom môže vsadiť na fenomenálneho Mbappého, ktorému tentokrát sekunduje Karim Benzema, ktorý pred 4 rokmi kvôli nezhodám s trénerom Francúzska nereprezentoval.

Anglicko zase čaká na víťazstvo na mundiale dlhých 56 rokov. Výsledky na posledných turnajoch dávajú najavo, že Anglicku dozrela skvelá generácia. Okrem kanoniera Harryho Kanea a talentov Grealisha a Sterlinga má Anglicko po dlhšej dobe aj veľmi solídneho gólmana – Jordana Pickforda. Fortuna verí Anglicku a Francúzsku ešte viac – vypísala pre oba tímy kurz 6.50. Ďalej verí reprezentáciám Španielska a Argentíny – aj tu je kurz zhodný, rovných 9.00. Pomerne podobné kurzy vypísala aj stávková kancelária Synottip.

Názov: Al Bayt Stadium * Mesto: al Khor *...

Názory futbalových expertov

Rešpektovaný web istavkovekance­larie.sk rozpísal svoje tipy na všetky fázy turnaja. Vo finále tuší duel Španielska a Anglicka. Pohár by podľa tohto webu mali zdvihnúť nad hlavu Španieli. O rovnakú úlohu, teda odhadnúť výsledok všetkých zápasov turnaja, sa pokúsil aj web sazkovekancela­re.cz. Tu vyšlo finále Brazília – Anglicko. Aj tentokrát experti napísali, že Southgatov tím rozhodujúci okamih nezvládne. Víťazstvo budú brať Brazílčania.

Nechali sa počuť aj futbalové hviezdy nedávnej minulosti. Carlos Puyol favorizuje Francúzsko, David Beckham si vybral trojlístok Brazília – Argentína – Francúzsko. Legenda Manchestru United ale prekvapil vyhlásením, že čiernym koňom turnaja bude Dánsko. Svoje tipy odkryl aj Sergio Agüero, ktorý za najväčšieho favorita pasuje neprekvapivo svoju Argentínu. Naproti tomu pokročilý program The Analyst vyhodnotil, že najväčšie šance má tím Francúzska.

Favoriti podľa nás

Jedného z favoritov sme zatiaľ ale nespomenuli. Je ním Holandsko, ktoré drží smutný rekord. Oranjes hrali finále mundialu 3×, naposledy pred 12 rokmi v Južnej Afrike. Vždy ale zlyhali. Na poslednom šampionáte v Rusku absentovali, teraz sú späť v plnej sile. Najväčšou ozdobou mužstva je skvelá defenzíva na čele s fenomenálnym Virgilom van Dijkom. A je známe, že dobrá obrana vyhráva turnaje. Holanďanom tiež priala karta pri žrebe. Skupina A je zďaleka najľahšia a proti Ekvádoru, Senegalu a domácemu Kataru by zverenci Louisa van Gaala nemali mať problém postúpiť do ďalšej fázy.

Momentka zo zápasu Wales - Holandsko.

Veľkú pozornosť na seba strhávajú aj susedia Holandska, Belgičania. Ich základná skupina je o niečo náročnejšia – okrem minulých finalistov šampionátu Chorvátov sa proti Červeným diablom postavia aj ambiciózni Kanaďania a nevyspytateľní Maročania. Belgická zlatá generácia je trochu za zenitom, zdá sa, že katarský šampionát bude pre väčšinu z tohto tímu lúčením s reprezentáciou.

1. Romelu Lukaku, Belgicko - Chelsea FC...

Málo sa hovorí o Nemcoch. Tí pritom prešli svojou kvalifikačnou skupinou ako nôž maslom. Navyše ide o typické turnajové mužstvo. O ich forme ale viac povie zápasy v základnej skupine, ktorá bude napínavá. Súpermi Nemcov v skupine E budú Španieli, Japonci a Kostaričania. Myslíme si teda, že kandidátov na zlato je oveľa viac, než čo napovedajú názory expertov. Práve Holanďania a možno aj Nemci sa môžu na turnaji dostať ďaleko. A súhlasíme aj s Davidom Beckhamom, že veľa môžu ukázať aj nenápadní Dáni. Na Eure 2021 hrali skvele. Teraz sa navyše do reprezentácie vrátil líder Eriksen, ktorý bude burcovať mužstvo k veľkým výkonom.

chyba