Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grinerovú podporili aj Rusi. Nech sa to skončí priaznivo, znie z klubu

Americká basketbalistka Brittney Grinerová zostáva v ruskom väzení, keďže súdny proces na moskovskom predmestí Chimki s ňou stále prebieha.

15.07.2022 13:52
Brittney Grinerová Foto: ,
Brittney Grinerová so svojimi právnikmi na súde v Moskve.
debata (1)

Tridsaťjedenročná pivotka vo štvrtok nesvedčila, ale podporu jej vo svojich svedectvách vyjadrili spoluhráčka aj riaditeľ ruského klubu UMMC Jekaterinburg, v ktorom pôsobila.

Dvojnásobná olympijská víťazka sa priznala k prechovávaniu a pašovaniu drog, v prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Rusko Basketbal Grinerová súd výmena možná Čítajte viac Grinerová priznala vinu z pašovania drog. Rusom vysvetľovala, že bola v zhone

"Našou dnešnou úlohou bolo povedať súdu o jej povahe ako športovkyne aj ako človeka, akú dôležitú úlohu zohrala v úspechu nášho klubu aj ruského ženského basketbalu.

Dnes sme ju mohli vidieť prvýkrát od februára. Vďakabohu, že sa cíti dobre a vyzerá byť v poriadku," uviedol Maxim Rybakov, vedúci predstaviteľ basketbalového klubu z Jekaterinburgu.

"Brittney bola vždy veľmi dobrá spoluhráčka, takže je mojou úlohou byť tu s ňou a podporiť ju.

Veľmi nám chýba, chýba nám jej energia. Som šťastná, že ju môžem vidieť. Dúfam, že súdny proces sa čoskoro skončí s priaznivým výsledkom," povedala Grinerovej spoluhráčka Jevgenija Beľakovová.

Brittney Grinerová Čítajte viac Zadržaná Američanka nemohla hovoriť s manželkou. Na ambasáde nik nebol

Grinerová je v ruskom väzení už od 17. februára, keď ju zadržali na moskovskom letisku Šeremetevo, v jej batožine totiž po prílete do krajiny našli zakázaný konopný olej ako náplň do elektronickej cigarety.

Súdne pojednávanie pokračuje aj v piatok. Šance hviezdnej basketbalistky znižuje štatistika, podľa ktorej ruské súdy oslobodia len jedno percento obžalovaných osôb. Navyše, na rozdiel od USA, v Rusku sa môžu oslobodzujúce rozsudky zrušiť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brittney Grinerová