Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Američanov schoval do vrecka. Historickú športovú zmluvu má Srb

Basketbalista Nikola Jokič sa s vedením Denveru Nuggets dohodol na novej päťročnej zmluve, ktorá mu prinesie celkom 270 miliónov dolárov.

01.07.2022 12:00
Nikola Jokič Foto: ,
Nikola Jokič.
debata

Ide o najväčší kontrakt v histórii basketbalovej NBA. Srbský hráč, ani tím dohodu zatiaľ neoznámili, agentúra AP získala správu správu od človeka, ktorý bol priamo na rokovaní.

Zmluva nadobudne platnosť v sezóne 2023/2024 a bude trvať do konca ročníka 2027/2028. Srbský basketbalista prešiel počas svojich siedmich sezón v NBA raketovým vzostupom, všetky strávil v drese Nuggets.

Caleb Swanigan Čítajte viac Svet obletela správa o úmrtí 25-ročného hráča NBA. Dôvod? Prirodzená smrť

Vo svojej štvrtej sezóne sa dostal do All-Star výberu v uplynulých dvoch sezónach získal cenu pre najužitočnejšieho hráča ligy.

Dvadsaťsedemročný pivot nazbieral v základnej časti uplynulej sezóny v priemere 27,1 bodu na zápas, 7,9 asistencií a 13,8 doskokov. Jeho tím vypadol v 1. kole play off s neskorším víťazom Golden State.

Vlastníkom doteraz najhodnotnejšej zmluvy v NBA bol líder Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo, ktorý vlani podpísal päťročný kontrakt počas ktorého zarobí vyše 228 miliónov dolárov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #platy #NBA #Nikola Jokič