Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zadržaná Američanka nemohla hovoriť s manželkou. Na ambasáde nik nebol

Americká basketbalistka Brittney Grinerová mohla po štyroch mesiacoch od jej zadržania v Rusku prvýkrát hovoriť so svojou manželkou Cherelle.

21.06.2022 12:52
Brittney Grinerová Foto:
Brittney Grinerová s manželkou Charelle na snímke z októbra 2021.
debata (4)

Keď bolo minulú sobotu všetko pripravené na telefonát, nastal iný problém.

Na americkej ambasáde v Moskve nemal kto zdvihnúť telefón, aby mohol prepojiť ruskú väznicu s bydliskom Grinerových v meste Phoenix.

„Bola som rozrušená, zranená, hotová, mala som dosť. Úplne ma to dostalo. Necítila som a stále sa necítim dobre. Som nahnevaná,“ povedala Cherelle Grinerová.

Brittney Grinerová Čítajte aj Rusi opäť predĺžili väzbu americkej hviezde. Vymení ju Biden za priekupníka?

Brittney sa snažila svojej žene dovolať 11-krát počas niekoľkých hodín, ale telefón v kancelárii zvonil naprázdno, keďže cez víkend tam nikto nebýva. Cherelle nechápe, ako sa také niečo mohlo stať po dvoch týždňoch plánovania.

"Je to neakceptovateľné a teraz už vôbec neverím našej vláde. Ak nedokážu prepojiť hovor mimo pracovných hodín, ako môžem veriť, že sa im podarí dostať moju ženu domov?

Pretože to je oveľa náročnejšia úloha ako zdvihnúť telefón v sobotu. Tento hovor pritom plánovali takmer dva týždne a práve na sobotu," pokračovala rozhorčená Cherelle.

Brittney Grinerová. Foto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia
Brittney Grinerová. Brittney Grinerová.

Americké ministerstvo zahraničných vecí sa jej ospravedlnilo za „logistickú chybu“, pretože hovory s väznenými osobami zväčša sprostredkúva cez pracovný týždeň.

Cherelle Grinerová očakávala telefonát z Ruska okolo polnoci miestneho času vo Phoenixe, no zostala sklamaná.

S Brittney chcela hovoriť o to viac, že v sobotu mal pár štvrté výročie sobáša:

„Prvýkrát som mohla skutočne posúdiť, či je v poriadku. Prvýkrát som ju mohla počuť v reálnom čase a zistiť, či to zvláda alebo sa blíži ku kolapsu.“

Brittney Grinerová Čítajte aj Putá a sklonená hlava. Snímky z Moskvy sú pre Američanov ranou do brucha

Brittney Grinerová bude v ruskej vyšetrovacej väzbe minimálne do 2. júla.

V moskovskom väzení sedí od februára, keď jej našli v batožine po prílete do krajiny zakázaný konopný olej ako náplň do elektronickej cigarety. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brittney Grinerová