Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti siahali na zisk setu. Napokon prehrali s Tureckom 0:3

Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom záverečnom zápase v základnej A-skupine Zlatej Európskej ligy s Tureckom 0:3.

11.06.2022 18:47
Na snímke vľavo slovenský volejbalový... Foto: ,
Na snímke vľavo slovenský volejbalový reprezentant Peter Mlynarčík.
debata (2)

Na domácej palubovke v Poprade siahali proti favoritovi na zisk tretieho setu, ale v ňom nezužitkovali nádejný náskok 23:20 a napokon prehrali na 26.

Zverenci Mareka Kardoša napokon obsadili v skupine s jedným bodom poslednú 3. priečku. Turci postúpili do semifinále s plným počtom 12 bodov.

Zlatá Európska liga, A-skupina:
Slovensko – Turecko 0:3 (-16, –19, –26)
Rozhodovali: Tudor Pop (Rum.), Schimpl (SR)

Úvod zápasu priniesol vyrovnaný priebeh, no favorizovaní Turci postupne odskočili domácim. Zo 4:7 upravili na 4:9 a hoci Slováci stiahli na rozdiel troch bodov (9:12, 11:14), druhá polovica prvého setu patrila hosťom. Tí aj zásluhou výborného servisu i príjmu zvýšili na 19:11 a prvý set získali pre seba na 16.

SR volejbal muži ZEL muži A-sk. Slovensko Švédsko POX Čítajte viac Nezvládli koncovky setov. Slováci padli aj v Portugalsku

Turci začali druhý set lepšie, rýchlo sa dostali do šesťbodového náskoku (3:9), no Slováci sa pred domácim publikom nevzdávali a doťahovali náskok. Tesnejšie než na rozdiel troch bodov (14:17) sa však nedostali a Turci napokon zvládli aj koncovku druhého setu.

Od úvodu tretieho sa Slováci dostali do tesného vedenia. Hostia viackrát vyrovnali, no domáci sa v koncovke dostali do nádejného trojbodového náskoku (23:20). Po viacerých chybách oň však prišli (23:23) a hoci odvrátili dva mečbaly Turkov, tí svoj tretí už premenili.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Zlatá Európska liga