Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šikovnejší ako veľký Jordan. Ikona NBA je miliardár už ako hráč

Líder Los Angeles Lakers LeBron James sa podľa magazínu Forbes stal dolárovým miliardárom. Ako prvý basketbalista to dokázal ešte počas aktívnej kariéry.

02.06.2022 17:45
LeBron James s manželkou Savannah na premiére... Foto: ,
LeBron James s manželkou Savannah na premiére filmu Hustle v stredu v Los Angeles.
debata

Počas 19 sezón v elitnej NBA sa James až 18-krát zúčastnil zápasu All-Stars, štyrikrát sa tešil z majstrovského titulu a má aj dve zlaté olympijské medaili.

V minulom roku si podľa magazínu Forbes zarobil 121,2 miliónov dolárov, vďaka čomu v súhrne všetkých príjmov počas kariéry prekročil miliardovú hranicu.

Iga Swiateková po postupe do finále Roland Garros. Čítajte viac Swiateková zmietla Rusku. Vo finále narazí na mladú Američanku

Je tak prvým aktívnym basketbalistom v histórii, ktorý sa prebojoval do zoznamu miliardárov. Michael Jordan tento míľnik prekonal v roku 2004 – viac ako desať rokov po tom, čo odišiel do športového dôchodku.

„Zarobiť miliardu je môj veľký cieľ. Chcem maximalizovať príjmy z podnikania a ak sa mi podarí zarobiť miliardu, budem nadšený," vyhlásil James pred ôsmimi rokmi.

4. Pavol Regenda Čítajte viac Na odchode Regendu do NHL zarobia aj Michalovce. Koľko dostanú?

A to čo si vysnil sa mu teraz podarilo. Ako najlepšie zarábajúci basketbalista si zarobil už vyše 385 miliónov dolárov v dresoch Clevelandu, Miami Heat a Los Angeles Lakers.

Mimo palubovky si prišiel na ďalších 900 miliónov pred zdanením vďaka príjmom od sponzorov a ďalších podnikateľských aktivít.

Vadim Guttsait - minister mládeže a športu Ukrajiny. Čítajte viac Ukrajinský minister: Cieľom je úplná izolácia Rusov od svetového športu

James vyrastal v meste Akron v štáte Ohio a žil v mnohopočetnej domácnosti s viacerými členmi rodiny a ich priateľmi. Už na strednej škole sa stal obletovaným talentom a prvý sponzorský kontrakt získal v roku 2003 ako 18-ročný.

Uprednostnil spoločnosť Nike pred Reebokom a Adidasom, keďže prvú značku považoval za najlepšieho dlhodobého partnera. V roku 2015 s ňou podpísal doživotnú zmluvu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #NBA #basketbal #Los Angeles Lakers