Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalisti Komárna obhájili titul, Prešov v sérii neuspel ani raz

Volejbalisti Rieker UJS Komárno obhájili majstrovský titul v slovenskej extralige.

24.04.2022 22:54
SR Komárno šport volejbal EL muži finále 4.... Foto: ,
Zľava v popredí hráči Prešova Ivo Mikovčík a Peter Porubský, v pozadí zľava hráči Komárna Peter Mlynarčík a František Ogurčák vo štvrtom finálovom zápase.
debata

V nedeľu uspeli aj vo štvrtom zápase finále play off Niké extraligy, keď doma zdolali VK MIRAD UNIPO Prešov po dráme 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali 4:0 na zápasy. Je to pre nich druhý titul v klubovej histórii.

Rieker UJS Komárno – VK MIRAD UNIPO Prešov 3:2 (-23, 16, –23, 26, 9) - konečný stav série: 4:0, Komárno získalo titul
148 min, rozhodovali: Moravčík, Kováč

Prešovčania nemali dobrý vstup do zápasu, prehrávali 0:4, postupne sa ale doťahovali a vyrovnali na 11:11. Následne si vypracovali tiež štvorbodový náskok (18:14) a postrážili si koncovku. Druhý set patril Komárnu, od stavu 7:7 bolo neustále vo vedení a sériou siedmich bodov ukončilo set na 16.

Drámu prinieslo vyrovnané tretie dejstvo, ale hostia ho dokázali získať v koncovke. Aj štvrtý set bol mimoriadne vyrovnaný, domáci sa dostali do vedenia 19:16. Hoci hostia vyrovnali na 22:22 aj 23:23 a vybojovali si až tri mečbaly, nepremenili ich. Komárno využilo hneď prvý setbal a vyrovnalo na 2:2 na sety.

Rozhodnúť tak musel až tajbrejk piateho setu. Doň vstúpili domáci excelentne, viedli 5:0, 8:2 či 12:6 a Prešovčania už v ďalšom priebehu nedokázali manko dobehnúť.

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Rieker UJS Komárno #VK MIRAD UNIPO Prešov