Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky podľahli aj Maďarkám a kvalifikáciu končia bez bodu

Hádzanárky Slovenska prehrali aj vo svojom poslednom zápase v 5. kvalifikačnej skupine ME 2022 s Maďarskom 19:25.

24.04.2022 19:00
Maďarsko šport hádzaná ženy ME kval Slovensko Foto: ,
Marianna Rebičová počas zápasu s Maďarskom.
debata

V tabuľke skončili so šiestimi prehrami na poslednom mieste bez bodu.

Maďarky sa po nedeľnom víťazstve stali víťazkami skupiny. Na šampionát postúpili aj Španielky, ktoré večer odohrali na domácej pôde svoj posledný zápas proti Portugalsku.

Kvalifikácia ME 2022 hádzanárok – 5. skupina:

Maďarsko – SLOVENSKO 25:19 (16:9)
Najviac gólov Maďarska: Kuczorová 5, Lukáczová 4, Schatzlová 3 – najviac gólov SR: Popovcová, Holejová a Rajnohová po 4, Trúnková 3. Rozhodovali: Kijauskaiteová, Zalieneová (obe Litva), 7 m hody: 2/2 – 5/2, vylúčené: 4:3.

Slovenky vstúpili do zápasu aktívne a snažili sa držať s favoritom krok. Darilo sa im to len v prvej polovici prvého polčasu, potom domáce súperkám odskočili na päť gólov – 10:5. Hostky viackrát po sebe zlyhali v ofenzíve a Maďarky išli do šatne s pohodlným sedemgólovým náskokom (16:9).

Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke, domáce postupne viedli o 7, 8 aj 9 gólov. Zápas pohodlne doviedli do víťazného konca a vďaka lepším duelom so Španielkami sa stali víťazkami skupiny.

Jorge Dueňas, tréner SR: „Myslím si, že sme dnes odohrali dobrý zápas. V prvom polčase sme ale v defenzíve v niektorých situáciách stratili koncentráciu. V útoku sme urobili niekoľko hlúpych chýb. V druhom polčase sme zlepšili obranu, dlho nám nedokázali dať gól. Opäť sme ale nedokázali dať góly z vyložených šancí. Proti veľmi kvalitnému súperovi sme však ukázali dobrú hru. Musíme sa o dosť zlepšiť, máme šancu sa rozvíjať v budúcnosti.“

Karin Bujnochová, reprezentantka SR: „Dojem z tohto zápasu bol lepší, ako zo zápasu so Španielkami. Veľmi dobre zachytala Medveďová, to nám pomohlo v obrane. Nepremenili sme pár čistých šancí zo šestky a to bol asi najväčší rozdiel. Sme pod novým trénerom, máme iný systém, na ktorom pracujeme, čo potrebuje svoj čas.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #maďarské hádzanárky