Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vylúčenie Ruska priblížilo hádzanárov k postupu na MS

Európska hádzanárska federácia (EHF) v súvislosti s rozhodnutím exekutívy o suspendácii klubov i reprezentačných tímov Ruska a Bieloruska pre vojnový konflikt na Ukrajine informovala o dôsledkoch tohto verdiktu na jednotlivé súťaže.

04.03.2022 14:43
SR Maďarsko Hádzaná ME muži F Rusko KEX Foto: ,
Jakub Prokop (Slovensko) sa snaží presadiť proti ruskej obrane.
debata (3)

Z pohľadu Slovenska je dôležitá skutočnosť, že Rusko nebude môcť odohrať aprílový dvojzápas 2. kola play off kvalifikácie svetového šampionátu, v ktorom sa malo stretnúť s úspešnejším z dvojice 1. kola Slovensko – Belgicko.

Košice Crows Čítajte viac Košice Crows vystupujú zo súťaží. Otázna je aj ich ďalšia existencia

Pre zverencov hlavného trénera Petra Kukučku to v praxi znamená, že keď zvládnu marcové súboje s Belgičanmi (16.3. v Topoľča­noch a v 19.3. v Has­selte), tak si vybojujú miestenku na MS, na ktorých si zahrajú po dvanástich rokoch.

„Informoval ma o tom prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša. Ťažko sa k tomu vyjadruje, keď si človek uvedomuje, čo sa deje, ale akceptujem rozhodnutie EHF,“ uviedol pre slovakhandball.sk tréner Kukučka.

SR Hádzaná ME F Skupina Slovensko Litva KEX Čítajte viac Slováci začnú boj o MS proti Belgičanom. Ak uspejú, dostanú šancu na odplatu

Podľa neho je určite veľká šance dostať sa na majstrovstvá sveta. „Ale netešia ma okolnosti, ktoré to spôsobili,“ dodal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hádzaná #vojna na Ukrajine #Peter Kukučka