Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra pod španielskym koučom im nevyšla. Slovenky padli v Portugalsku

Slovenské hádzanárky neuspeli ani vo svojom treťom vystúpení v 5. skupine druhej fázy kvalifikácie ME 2022 a stále sú bez bodu.

03.03.2022 21:45 , aktualizované: 22:39
debata (1)

Po prehrách so Španielskom a Maďarskom podľahli vo štvrtok v Paredese domácemu Portugalsku 21:24.

Najlepšou strelkyňou Sloveniek bola Adriána Holejová, autorka piatich gólov, Nikoleta Trúnková a Réka Bíziková pridali štyri.

Pre španielskeho trénera Jorgeho Dueňasa išlo o premiéra na slovenskej lavičke, kde nahradil Pavla Streichera.

Slovenky sa najbližšie predstavia v kvalifikácii opäť v zápase s Portugalskom. V nedeľu ho privítajú v Topoľčanoch.

Na budúcoročný európsky šampionát v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore si vybojujú postup prvé dva tímy z každej zo šiestich skupín.

Kvalifikácia ME 2022 hádzanárok – 5. skupina:

Portugalsko – SLOVENSKO 24:21 (13:10)
zostava a góly Slovenska: Medveďová, Furgaláková – R. Bíziková 4, Szarková 2, Bujnochová 1, Štefaniková 1, Kostelná, Rebičová, Popovcová 1, Rajnohová, Lanczová 2, Bajčiová, Györiova, Holejová 5, Trúnková 4, Ratvajská 1 – najviac gólov Portugalska: Limová 5, Pereirová a Sabinová po 4. Rozhodovali: R. Thiyagarajah, S. Thiyagarajah (obaja Nem.), vylúčenia: 3:3, 7m hody: 3/3 – 1/3.

Ďalší výsledok 5. skupiny: Maďarsko – Španielsko 28:30 (16:13)

1. Španielsko 3 3 0 0 86:78 6
2. Maďarsko 3 2 0 1 92:82 4
3. Portugalsko 3 1 0 2 70:78 2
4. SLOVENSKO 3 0 0 3 77:87 0

Domáce hádzanárky poslala už v 1. minúte do vedenia Sabinová, no Slovenky otočili po góloch Štefánikovej a Holejovej. Domáce hráčky im potom ušli na rozdiel štyroch gólov a v 13. minúte viedli 8:4.

Tréner slovenských hádzanárok Jorge Dueňas so... Foto: SZH
Jorge Dueňas Tréner slovenských hádzanárok Jorge Dueňas so svojimi zverenkami.

Hostky sa po trefe Bíziková dotiahli na rozdiel dvoch, no portugalské hráčky boli aj naďalej lepšie v ofenzíve a prvý polčas vyhrali o tri body 13:10. V druhom dejstve pokračoval obraz z konca prvého a náskok domácich hádzanárok narastal.

Po Sousovej v 38. minúte viedli už o sedem bodov (19:12) a opraty duelu držali pevne vo svojich rukách. Slovenky sa v 46. minúte priblížili na rozdiel piatich gólov po zásahu Bízikovej a keď sa presadila aj Trúnková bolo skóre 23:19 v prospech domácich. Bodku za zápasom dala v poslednej minúte Popovcová, ktorá po brejku znížila na 21:24.

Peter Pčola, asistent trénera: „Najväčší rozdiel bol v premieňaní šancí. V prvom polčase sme začali v obrane pasívne. Keď sme ju zagresívnili, tak v defenzíve už nebol až taký problém. Vypracovali sme si dosť čistých šancí a tie sme pozahadzovali. Zbytočne veľa sme mali technických chýb, dopúšťali sme sa jednoduchých strát lopty v protiútoku, ako aj pri pri prihrávkach do pivota. Pozitívne je, že dievčatá hrali celých 60 minút a bojovali až do konca, hoci sme už prehrávali o sedem gólov. “

Adriána Holejová, spojka SR: „Tento zápas má z nášho pohľadu svoje pozitíva i negatíva. Medzi pozitíva by som zaradila to, že sme bojovali až do konca a stiahli väčší gólový rozdiel na tri góly. Do odvety musíme zlepšiť obranu, ktorá nám v niektorých fázach nefungovala, a takisto aj premieňanie šancí.“

zdroj: www.slovakhandball.sk

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #portugalské hádzanárky