Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chorvát Goluža končí. Prešov povedie klubová legenda

Slavko Goluža odkoučoval v sobotu v Topoľčanoch svoj posledný zápas na lavičke slovenského hádzanárskeho tímu Tatran Prešov.

19.12.2021 11:52
Tatran Prešov, Slavko Goluža Foto: ,
Hádzanári Tatrana Prešov (uprostred tréner Slavko Goluža) počas zápasu s Metalurgom Skopje.
debata

Ako referuje web slovakhandball­.sk, majiteľ klubu Miloslav Chmeliar sa rozhodol nepredĺžiť zmluvu s chorvátskym kormidelníkom, ktorý v metropole Šariša strávil štyri a pol roka. Golužov kontrakt s Prešovčanmi sa tak skončí k 31. decembru.

Novým koučom A-mužstva Tatrana bude niekdajší úspešný hráč tohto klubu a dlhoročný slovenský reprezentant Radoslav Antl.

Tomu však ešte chýba najvyššia trénerská licencia, preto bude jeho pravou rukou mládežnícky tréner Tatrana Marek Gernát.

Radoslav Antl počas hráčskej kariéry. Foto: SITA, Ivan Fleischer
Radoslav Antl Radoslav Antl počas hráčskej kariéry.

"Rozhodol som sa dať príležitosť mladému trénerovi. Keď popredný bundesligový klub Füchse Berlín vedie 27-ročný Jaron Siewert, prečo by trénerom Tatrana nemohol byť 43-ročný Antl.

Hrával za náš klub, je to srdciar a verím, že pod jeho vedením sa vrátime k rýchlej dynamickej hádzanej, akú sme predvádzali v čase jeho hráčskej éry.

Nudná, pomalá a neatraktívna hádzaná, akú sme ukazovali v uplynulých sezónach, nemohla nikoho uspokojiť. Chcem sa na našich zápasoch opäť baviť a nie trápiť sa," povedal Chmeliar pre sobotňajšie vydanie denníka Šport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Radoslav Antl #Slavko Goluža