Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci postúpili do štvrťfinále MS, čaká ich top favorit

Slovenskí florbalisti sa na MS v Helsinkách prebojovali medzi elitnú osmičku. V stredajšom dueli play off o štvrťfinále vyhrali nad Nemeckom 7:3 a v boji o semifinále ich čaká v stredu o 17.45 SEČ zápas s domácimi obhajcami titulu Fínmi.

07.12.2021 13:42
SR florbal Švajčiarsko kvalifikácia florbal Foto: ,
Samuel Virga v drese Slovenska.
debata (1)

Zverenci trénera Radomíra Mrázka mali aj bez výraznej opory prvého útoku Michala Dudoviča duel pod kontrolou a cestu k postupu si otvorili už v prvej tretine, ktorú vyhrali o tri góly.

Aj v ďalšom priebehu dirigovali hru, Tomáš Kvasnica druhým presným zásahom v zápase zvýšil už na 4:0. Nemci síce v závere znížili na 3:5, ale Slováci dvomi gólmi do prázdnej bránky definitívne rozhodli o svojom postupe.

Florbal, Slovensko Čítajte viac Prvý gól strelilo Thajsko. Potom ho Slováci zničili

Slováci vyhrali na šampionáte zatiaľ všetky štyri stretnutia. V základnej skupine si hladko poradili s USA 15:1, Poľskom 8:4 i Thajskom 15:2.

Do štvrťfinále postúpili druhýkrát v histórii MS, dosiaľ jedinýkrát sa im to podarilo v Zürichu 2012, to sa však hral šampionát ešte v starom formáte.

MS mužov v Helsinkách – play off o štvrťfinále

Nemecko – Slovensko 3:7 (0:3, 1:1, 2:3)
Góly: 34. Herlt, 46. Nihlen (Broker), 50. Nihlen (Hoppe) – 7. Mirt (Ujhelyi), 12. Kvasnica (Gajdoš), 18. Gál (Hatala), 23. Kvasnica (Gajdoš), 47. Kozák (Pažák), 58. Kubovič, 59. Ujhelyi (Grlický). Rozhodovali: Soderman, Boström (obaja Švéd.), vylúčení: 1:1, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 473 divákov.
Zostava SR: Klobučník – Řezanina, Miške, Mirt, Kozák, Hatala, Virga – Gál, Gašparík, Kubovič – Ujhelyi, Grlický, Pažák – Grich, Gajdoš, Kvasnica – Slezák, Cvacho

Slovákom chýbal zo zdravotných dôvodov líder ofenzívy Dudovič, ktorý síce mal na sebe dres, ale sedel iba v bunde na striedačke a do hry nezasiahol. V prvej formácii ho nahradil Kubovič. Prvá tretina bola plne v réžii Mrázkovho tímu, ktorý mal jasnú hernú prevahu a vďaka Mirtovi, Kvasnicovi a Gálovi si vybudoval trojgólový náskok.

Súperovi toho veľa nedovolil, Nemci sa dostali iba do dvoch streleckých pozícií, ani jedna však nebola čistá. Aj v druhej časti Slováci kontrolovali dianie. V 23. min. Kvasnica svojím druhým gólom v zápase zvýšil už na 4:0, neskôr Dietz zlikvidoval tutovku Grlického. Od polovice stretnutia Nemci pridali na dôraze a rýchlosti a zo zvýšenej aktivity vyťažili gól Hertla.

Do tretej tretiny vstúpili ešte s väčšou vervou a Klobučník musel byť v strehu. Zlikvidoval šancu Weisskirchena, pri strele Nihlena mu pomohla žŕdka. Až v oslabení potrestal chybu Gašparíka Nihlen, ale netešil sa dlho, lebo o pár sekúnd neskôr na opačnej strane využil presilovku Kozák a vrátil Slovákom trojgólový náskok.

Nemci nezložili zbrane a Nihlen na konci početnej výhody znížil na 3:5. Slováci mohli súpera zlomiť, no Grlický s Pažákom zahodili veľké šance, po faule na Gricha nevyužil Pažák ani trestné strieľanie a Kvasnica trafil žŕdku.

Súper v závere odvolal brankára, ale v power play Kubovič a Ujhelyi gólmi do prázdnej bránky definitívne rozhodli o víťazstve a postupe do štvrťfinále.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Slovensko #MS #florbal