Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordný debakel. Oklahoma utrpela najvyššiu prehru v histórii NBA

Basketbalisti Memphisu Grizzlies zaznamenali najvyššie víťazstvo v histórii zámorskej NBA.

03.12.2021 09:19
Thunder Grizzlies Basketball NBA Foto: ,
John Konchar (46) z Memphisu strieľa trojku do koša Oklahomy.
debata

V noci na piatok vyhrali doma nad Oklahomou City 152:79 a ako prvý tím v profilige zdolali súpera o viac ako 70 bodov.

Rozdiel 73 bodov je o päť bodov vyšší ako doterajšie maximum pri triumfe Clevelandu nad Miami 148:80 v decembri 1991.

„Človeče, toto je neskutočný pocit. Je skvelé zapísať sa do historických tabuliek a to ešte pred domácim publikom. Každý jeden hráč k tomu prispel, od prvého po posledného,“ tešil sa De'Anthony Melton, autor 19 bodov.

Najlepší strelec Memphisu bol Jaren Jackson s 27 bodmi, Španiel Santi Aldama sa prezentoval 18 bodmi a 10 doskokmi. Až deväť hráčov Memphisu malo na konte dvojciferný počet bodov. Domácim pritom ešte chýbal ich najlepší hráč Ja Morant.

Oklahoma drží zároveň aj negatívny rekord s najvyššou prehrou na domácej palubovke, keď v máji tohto roka podľahla doma Indiane o 57 bodov, duel sa vtedy skončil výsledkom 95:152.

„Nemyslím si, že toto skóre vystihuje to, akým tímom naozaj sme,“ skonštatoval po rekordnej prehre v hale Memphisu kouč Oklahomy Mark Daigneault. Jeho tím prehral ôsmy duel v sérii.

Phoenix si pripísal už 18. víťazstvo za sebou a prekonal tak klubový rekord. Suns zdolali doma Detroit 114:103 a sú priebežne na čele ligy.

Cam Johnson a Cameron Payne k tomu prispeli 19 bodmi. Domácim prvýkrát v sezóne chýbal najlepší strelec Devin Booker pre zranenie zadného stehenného svalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #NBA #basketbal #rekord