Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenkám od prvej sekundy nič nefungovalo. Dostali lekciu

Slovenskej reprezentácii žien v hádzanej v piatok nevyšiel vstup do turnaja v Španielsku, ktorý je pre ňu generálkou na majstrovstvá sveta.

27.11.2021 11:24
SR Šaľa hádzaná ženy MS2019 baráž Švédsko NRX Foto: ,
Réka Bíziková na archívnej snímke.
debata

Zverenky trénera Pavla Streichera v piatok večer prehrali s domácimi Španielkami vysoko 15:35, s úradujúcimi vicemajsterkami sveta nedokázali držať krok počas celého duelu.

Už po prvom polčase prehrávali Slovenky dvojciferným rozdielom 8:19, po zmene strán sa obraz hry nezmenil a náskok domácich sa ešte zvyšoval.

Španielsko – SLOVENSKO 35:15 (19:8)
Zostava a góly SR: Oguntoyová, Medveďová, A. Ivanicjová – Trúnková 3, Dulinová, Popovcová, Štefaniková 1, R. Bíziková 3, Pócsíková, S. Szarková, B. Lanczová 2, Rebičová 2, Bajčiová 2, Holejová 1, Hudáková, B. Bíziková, N. Némethová 1. Rozhodovali: Rodríguezová Estévezová a Garcíová Gilová (obe Šp.)

Ďalší výsledok: Poľsko – Nemecko 27:31 (13:13)

"Od prvej sekundy nám nefungovalo nič z toho, čo sme chceli hrať. Začínalo to hrou v defenzíve a veľké problémy nám v útoku robila ofenzívna obrana súpera.

Navyše, ak sme sa aj dostali do šancí, tak sme ich vinou zlej efektivity nedokázali využiť, a tak bol z toho obrovský rozdiel v skóre.

Každý z nás si je vedomý, že vieme hrať lepšiu hádzanú, ako sme predviedli. Našou úlohou je urobiť všetko pre to, aby sme sa proti silnému Nemecku prezentovali v oveľa lepšom svetle," zhodnotil tréner Streicher podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Jaroslav Holeša Čítajte viac Hanba na obzore: Slováci v januári hostia ME v hádzanej a potrebujú peniaze

Iba 15 strelených gólov je pre slovenský tím zlá vizitka. Najlepšími strelkyňami výberu SR boli trojgólové Réka Bíziková a Nikoleta Trúnková.

Šancu na reparát majú slovenské hráčky už v sobotu, keď od 16.00 h hrajú proti Nemkám, ktoré v piatok zdolali Poľky 31:27.

Nemecké hádzanárky budú súperkami Sloveniek aj v základnej skupine na svetovom šampionáte. S turnajom sa rozlúčia v nedeľu duelom proti Poľkám od 11.00 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #španielske hádzanárky