Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komárno vzdorovalo slávnemu klubu. Kasperkevič: Mali sme ich na lopate

Volejbalisti slovenského šampióna Rieker UJS Komárno prehrali v stredajšom prvom zápase 2. kola Ligy majstrov s Olympiakosom Pireus 1:3 v Nitre. Odveta je na programe o týždeň na palubovke gréckeho majstra (27. októbra, 16.00 SELČ).

20.10.2021 22:54 , aktualizované: 21.10.2021 09:47
SR volejbal muži 2. kolo LM Komárno Pireus NRX Foto: ,
Hráč Olympiakosu Nikola Mijailovič a komárňanský trojblok Peter Mlynarčík, Balász Forró a František Ogurčák.
debata

V Mestskej športovej hale v Nitre slovenský outsider nepredal veľkému favoritovi kožu lacno. Proti 30-násobnému gréckemu šampiónovi a dvojnásobnému finalistovi LM vyhral prvý set na 22.

Druhé dejstvo prinieslo obrovskú drámu a Komárno ho prehralo až 38:40. V treťom sete lepšie zvládli koncovku hostia a rovnako tak aj vo štvrtom.

Komárno pri svojej premiére na európskej scéne v úvodnom kole prešlo cez rakúskeho majstra Graz (3:0 doma, 3:1 vonku). Olympiakos, ktorý má na konte aj dva triumfy v CEV Cupe (1996, 2005), v prvom kole LM nedal šancu bosnianskemu Brčku, zvíťazil dvakrát v troch setoch.

"Vedeli sme, že musíme hrať naplno a sústrediť sa na každú loptu, čo sa nám celkom darilo. Myslím si, že to bolo aj divácky atraktívne a som rád, že Nitra videla takýto volejbal.

Boli favoriti, ale nemyslím si, že sú nezdolateľní, aj my máme kvalitu. Napokon, rozhodovalo sa v koncovkách, v ktorých mal súper aj viac šťastia.

Rozohral sa im univerzál, ktorého bolo ťažké zastaviť, ich nahrávač to dobre rozhadzoval. Škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať druhý alebo štvrtý set, mohlo to byť iné, ak by sa to skončilo aspoň 3:2.

Ukázali sme však, že vieme hrať pekný volejbal. Do Grécka ideme zabojovať o víťazstvo, chceme podať dobrý výkon," zhodnotil blokár Komárna Emanuel Kohút podľa oficiálneho webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Podľa kapitána Komárna Františka Ogurčáka, ktorý v minulosti pôsobil aj v Olympiakose, sa v Nitre konal výborný zápas aj pre divákov.

"Mrzí však, že nie s víťazným koncom pre nás. Veril som, že sa s nimi dá hrať, nie je to svetový tím z talianskej ligy, aj keď má výborných hráčov.

Žiaľ, druhý set nás asi stál zápas, ak by sme viedli 2:0, myslím si, že by sme to dotiahli.

Postupne sa im rozohral univerzál Egleskalns, striedal útoky a nedokázali sme ho ubrániť. Z našej strany v tom bolo možno niekedy až prílišné chcenie," povedal skúsený blokár.

Nahrávač úradujúceho slovenského šampióna Maroš Kasperkevič si myslí, že v Nitre sa hral veľmi dobrý zápas a aj diváci si prišli na svoje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

"Škoda, že sme nevyhrali, mali sme ich na lopate. Škoda druhého setu, v koncovke sme spravili veľa nevynútených chýb, až veľmi sme chceli a súper sa chytil.

Odohrali sme vyrovnaný zápas, mrzí, že sme to nedotiahli aspoň do tajbrejku. Nezľakli sme sa ich, čo bolo dôležité.

V tíme Olympiakosu sú reprezentanti, aj hráči svetovej triedy, ale kládli sme im veľký odpor. Mrzí to veľmi, ale rozoberieme si to a budeme vedieť, čo robiť, aby sme boli úspešnejší," prezradil.

Postupujúci zo súbojov Komárna s Olympiakosom bude o miestenku do skupinovej fázy LM bojovať v 3. kole s lepším z dvojzápasu medzi šampiónmi Bulharska a Bieloruska – Hebarom Pazardžik a Šachťorom Soligorsk.

Najlepší z tejto vetvy sa predstaví v A-skupine s poľským Jastrzebím, nemeckým Friedrichshafenom a belgickým Roeselare. Ak Komárno proti Olympiakosu neuspeje, presunie sa do 1. kola CEV Cupu a zmeria si sily s tureckým Arkasom Izmir.

1. zápas 2. kola Ligy majstrov:

Rieker UJS Komárno – Olympiakos Pireus 1:3 (22, –38, –21, –22)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rieker UJS Komárno #Liga majstrov vo volejbale