Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komárno v Lige majstrov vyradilo Graz. Čaká ho veľkoklub

Slovenský mužský volejbalový šampión Rieker UJS Komárno si zahrá aj v 2. kole Ligy majstrov.

15.10.2021 10:44
Matej Kubš Foto: ,
Smeč Mateja Kubša na archívnej snímke v drese Rieker UJS Komárno.
debata

Zverenci trénera Gabriela Chochoľaka po domácom triumfe 3:0 vyhrali aj na palubovke rakúskeho UVC Holding Graz 3:1 (-17, 23, 16, 16) a svoj postup spečatili už po treťom sete.

Najbližšie čaká na Komárno grécky šampión Olympiakos Pireus. Slovensko má zástupcu vo volejbalovej Lige majstrov mužov premiérovo po viac ako dvoch dekádach, ešte v roku 1999 sa v nej predstavil VKP Bratislava

Graz v prvom sete otočil z 13:15 na 20:15 a úspešnou koncovkou na 25:17 sa ujal vedenia v zápase. V druhej časti si Komárno udržiavalo trojbodový náskok, domáci pred koncovkou vyrovnali (20:20), ale pri setbale slovenského majstra za stavu 23:24 útočili do autu a bolo vyrovnané.

V ďalších dvoch setoch už hráči Komárna dominovali a aj zásluhou 22 bodov univerzála Petra Mlynarčíka s prehľadom dokráčali k víťazstvu. Matej Kubš pridal 12 bodov a 39-ročný blokár Emanuel Kohút 9 bodov.

"Bol to ťažký zápas, čo som pred ním aj prízvukoval. Graz nemal čo stratiť, predpokladal som, že budú riskovať na podaní, čo sa potvrdilo.

V prvých dvoch setoch hrali dobre v obrane aj na bloku, veľa pochytali, my sme trochu znervózneli. Ukázali sme však úžasnú reakciu, chlapci odviedli skvelú prácu," uviedol Gabriel Chochoľak na webe Slovenskej volejbalovej federácie.

„Zlomová bola koncovka druhého setu, ak by sme ju prehrali, ťažko povedať, ako by sa to vyvíjalo. Uhrali sme ťažké lopty, súper nám v závere pomohol chybou. Vtedy sa to zlomilo a potom už zápas vyznel v náš prospech,“ doplnil tréner Komárna.

SR volejbal muži extraliga finále 4 Myjava Komárno NRX Čítajte viac Komárnu vyšla premiéra v Lige majstrov. Proti Grazu nestratilo ani set

Olympiakos v úvodnom kole nedal šancu bosnianskemu Brčku, vo dvoch dueloch nestratil ani set. Prvý zápas 2. kola sa uskutoční v Nitre v stredu 20. októbra, odveta o týždeň neskôr v Grécku.

Na postup do skupinovej fázy musia tímy zvládnuť tri kolá, poslednou prekážkou pre postupujúceho z tejto dvojice bude lepší z dvojzápasu medzi bulharským Pazardžikom a bieloruským Soligorskom.

„Olympiakos je svetový klub s niekoľkonásobne vyšším rozpočtom, je to však šport a stať sa môže čokoľvek. Želám si, aby sme zahrali zápasy na hranici našich možností, aby sme mohli byť spokojní s našimi výkonmi,“ povedal Chochoľak na adresu gréckeho súpera.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Rieker UJS Komárno #Liga majstrov vo volejbale