Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šedá tvár, čierne pery. Maslíkova sestra vraví, že covid ho „zožral“ za tri dni

Minulý týždeň Slovensko obletela správa, že bývalý basketbalista Michal Maslík podľahol zákernému koronavírusu. Mal 32 rokov, zomrel pripojený na pľúcnu ventiláciu v nemocnici na Orave.

11.10.2021 08:58
Michal Maslík Foto:
Michal Maslík.
debata (81)

Jeho sestra Dominika pre portál čas.sk popísala jeho posledné dni života.

Maslík vraj chodieval pracovať na stavbu, začal mať bolesti v hrdle a kašľal. „Antigénový test bol však negatívny, tak sme si mysleli, že je len prechladnutý. Jeho stav sa ale nezlepšoval. Bol stále slabší a slabší. Až po piatich dňoch mu vyšiel pozitívny test,“ prezradila.

„Bol celý šedý a pery mal čierne. Nemohol ani vysadnúť z auta,“ pokračovala s tým, že nikto si nemyslel, že by to pre jej brata mohlo skončiť fatálne.

SR basketbal SBL 17. kolo Svit Komárno POX Čítajte viac Smutná správa. Vo veku 32 rokov zomrel Michal Maslík

„V dolnokubínskej nemocnici ešte nemali covidové oddelenia. Práve kvôli môjmu bratovi ho urobili o deň skôr, pretože dlhší prevoz už by neprežil,“ povedala.

Basketbalový majster Slovenska s Komárnom vraj do poslednej chvíle veril, že sa z toho dostane. „Z posledných síl hovoril, že ak to prežije, dá sa hneď zaočkovať. Bohužiaľ, korona bola silnejšia. V stredu vydýchol naposledy,“ dodala s krátkym dôvetkom, ktorý veľa svedčí o sile koronavírusu.

„Brat bol taký silný, že na jednej ruke zodvihol mňa a na druhej sestru! Korona ho zožrala za tri dni!“

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Maslík