Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

LeBron zmenil názor a dal sa zaočkovať. Hviezda sledujúca konšpirátora mlčí

Dva týždne pred začiatkom zámorskej NBA naďalej nie je zaočkovaných proti koronavírusu približne 10 percent hráčov prestížnej basketbalovej profiligy.

29.09.2021 15:03
Anthony Davis, LeBron James Foto: ,
Anthony Davis fotí LeBrona Jamesa na mediálnom dni Lakers.
debata (1)

Neplatí to však o LeBronovi Jamesovi, ktorý bol spočiatku odporcom očkovania a svoje názory prezentoval aj na sociálnych sieťach.

Líder tímu Los Angeles Lakers však podľa vlastných slov zmenil názor a nechal sa zaočkovať proti koronavírusu.

"Urobil som si prieskum, ako sa vírus správa, a rozhodol som sa zaočkovať. Dospel som k záveru, že je to správne pre mňa, moju rodinu aj priateľov.

Je to moje osobné rozhodnutie, hovorím za seba, nie za ostatných ľudí," vyhlásil LeBron James podľa webu ESPN.com.

A dodal ešte jednu podstatnú vec:

„Ak si chceme dať šancu na zisk ďalšieho majstrovského titulu, musíme zostať zdraví. To je základná podmienka. Preto musíme urobiť všetko preto, aby sme minimalizovali riziká chorôb vrátane COVID-19.“

Podľa zdravotných protokolov NBA vedenie súťaže nemôže hráčom prikázať, aby sa zaočkovali na rozdiel od rozhodcov, trénerov aj obslužného personálu jednotlivých tímov.

Pôvodná idea znela nechať povinne zaočkovať aj hráčov, ale tento nápad zlyhal na odpore zo strany hráčskej únie.

USA Basketbal NBA Boston Golden State Čítajte viac Exjednotka draftu sa odmieta dať zaočkovať. Za Golden State hrať nemôže

Na druhej strane však NBA plánuje zaviesť drastické obmedzenia pre neočkovaných hráčov.

Najmä sa musia pripraviť na denné testovanie, nebudú môcť jesť v jednej miestnosti so spoluhráčmi a tiež sa uvažuje o tom, aby boli v šatniach dostatočne oddelení od svojich zaočkovaných kolegov v tíme.

Irving musel vynechať mediálny deň

Hviezdny rozohrávač Kyrie Irving musel v pondelok pre prísny covid protokol vynechať mediálny deň Brooklynu Nets a s novinármi potom cez videohovor odmietol diskutovať o svojom vakcinačnom statuse.

V prípade, že by trval na odmietavom stanovisku k očkovaniu proti koronavírusu, nemohol by hrať za Brooklyn domáce zápasy v zámorskej profilige.

Kyrie Irving v drese Brooklynu. Foto: SITA/AP, Tony Gutierrez
Kyrie Irving Kyrie Irving v drese Brooklynu.

Miestne nariadenia úradov v New Yorku zakazujú vstup do haly športovcom, ktorí nemajú aspoň jednu dávku očkovania.

„Túto záležitosť by som radšej chcel nechať neverejnú,“ odpovedal Irving novinárom na otázky o jeho očkovaní.

Podľa magazínu Rolling Stone sleduje Irving účet na instagrame, ktorého autor šíri nepodložené konšpiračné teórie o tom, že vakcíny proti koronavírusu sú súčasťou „satanovho konečného plánu na zotročenie ľudskej duše“. Niektoré príspevky označil tlačidlom „páči sa mi to“.

Holandsko Rotterdam tenis ATP dvojhra štvrťfinále Čítajte viac Elitný tenista ľutuje očkovanie: Mám veľa problémov, nemôžem trénovať ani hrať

Patrí do širokého zoznamu hráčov NBA, ktorí odmietajú alebo prezentovali váhavé stanovisku k vakcinácii.

Podľa agentúry AFP je stále 50 až 60 basketbalistov profiligy, ktorí nedostali ani prvú očkovaciu dávku. Patria sem napríklad aj Bradley Beal z Washingtonu Wizards, Jonathan Isaac z Orlanda Magic, či Andrew Wiggins z tímu Golden State Warriors.

Beal už prekonal ochorenie v lete a nemohol preto štartovať ani na OH v Tokiu. Verí, že vďaka tomu má v tele proitlátky, ktoré ho ochránia a z osobných dôvodov sa nechce dať zaočkovať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bradley Beal (@bradbeal3)

Sezóna NBA odštartuje úvodnými stretnutiami 19. októbra, prvý prípravný zápas vo svojej hale čaká na hráčov Brooklynu Nets 8. októbra. Ročník vyvrcholí 10. apríla 2022.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch ročníkov by už nadchádzajúce súboje o najprestížnejší basketbalový titul nemali byť poznačené skrátením sezóny z dôvodu pandémie koronavírusu. Obhajcom titulu je tím Milwaukee Bucks.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #NBA #Kyrie Irving #koronavírus