Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vďaka voľnej karte. Slovenky si druhýkrát v histórii zahrajú na MS

Slovenské hádzanárky sa predstavia na MS 2021 v Španielsku. Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) im udelila jednu z dvoch voľných kariet na tohtoročný decembrový šampionát.

08.08.2021 13:09
SR Hádzaná reprezentácia ženy MS baráž Srbsko NRX Foto: ,
Erika Rajnochová (Slovensko) a Dragana Cvijičová (Srbsko) v barážovom zápase Slovensko - Srbsko.
debata

Informoval o tom Slovenský zväz hádzanej (SZH).

IHF disponovala dvoma voľnými kartami, okrem jednej vopred rezervovanej pribudla druhá, keďže zástupca Oceánie sa nezúčastnil na kvalifikácii.

Obe napokon pripadli európskym zástupcom – okrem Slovenska ju dostalo Poľsko. Svetový šampionát je na programe od 2. do 19. decembra 2021 v šiestich španielskych mestách. Finále bude v Barcelone.

"Sme veľmi radi, že sa to podarilo. My sme už na jar podali žiadosť o udelenie voľnej karty, keď sme sa dozvedeli, že sme druhý náhradník z Európy po Poľsku. Vedeli sme, že s Oceániou je to vždy otázne, a tak sme verili, že by jedna z dvoch kariet mohla pripadnúť nám.

Aj osobne som na túto tému hovoril s prezidentom IHF Hassanom Mustafom. Tešíme sa, že nám IHF vyhovela,“ povedal pre portál slovakhandball.sk prezident SZH Jaroslav Holeša.

Slovenské i poľské hráčky zhodne neuspeli v II. fáze kvalifikácie o postup na MS. Zverenky kouča Pavla Streichera po postupe z prvej fázy stroskotali v baráži po dvoch prehrách so Srbskom (19:26 a 25:32).

Slovenky sa doteraz jediný raz na MS predstavili v roku 1995, keď obsadili 12. priečku. Odvtedy štartovali už iba na ME 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hádzaná #MS 2021