Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bryanta slávnostne uviedli do Siene slávy: Určite sa v nebi smeje

Basketblaová sieň slávy je bohatšia o tri legendy NBA. V sobotu do nej po osemmesačnom odklade slávnostne uviedli Kevina Garnetta, Tima Duncana, ale najväčšiu pozornosť pútal Kobe Bryant, ktorý skonal minulý rok v januári pri páde vrtuľníka.

16.05.2021 10:10
Basketball Hall of Fame Foto: ,
Vanessa Bryant s dcérkou Biankou preberajú vzácnu cenu za zosnulého manžela a otca Kobeho.
debata

Americké médiá označili Garnetta, Duncana a Bryanta za jednu z najlepších trojíc, ktoré spoločne uviedli do Siene slávy, legendy, ktoré dominovali v ére po Michaelovi Jordanovi a preniesli NBA do 21. storočia. V období 1999–2010 títo traja hráči získali dovedna desať z dvanástich titulov, každý z nich sa v Zápase hviezd predstavil aspoň pätnásťkrát. Okrem nich sa to podarilo iba Kareemovi Abdulovi-Jabbarovi, Shaquilleovi O'Nealovi a LeBronovi Jamesovi.

Najväčšiu pozornosť spomedzi laureátov pútal Bryant. „Mamba“ skonal vlani v januári po páde vrtuľníka neďaleko Los Angeles, spoločne s ním zomrela pri nešťastní aj jeho 13-ročná dcéra Gianna a ďalších sedem ľudí. Na galavečere vystúpila jeho manželka Vanessa.

„Nikdy som ho na verejnosti nechválila, pretože som cítila, že toho má dosť od fanúšikov po celom svete a niekto ho musí držať pri zemi. Práve teraz sa určite v nebi smeje, pretože ho vyzdvihujem za jeho úspechy. Viem si ho predstaviť, s prekríženými rukami sa škerí sa,“ povedala podľa ESPN Vanessa Bryantová, ktorá stála na pódiu s idolom jej manžela Michaelom Jordanom.

Kobe Bryant, 2002 Čítajte viac Päť smečov a úsmev taxikára. Bryant bol pre Číňanov nový Elvis

Bryant strávil v profilige dvadsať rokov, kariéru. ukončil po sezóne 2015/2016. Počas nej hral iba za Los Angeles Lakers, s ktorým sa päťkrát stal šampiónom súťaže. V Zápase hviezd sa predstavil 18-krát. V základnej časti odohral 1346 duelov s priemerom 19,3 bodu na zápas. V play off pridal 220 štartov a nazbieral priemerne 25,6 b. V rokoch 2008 a 2012 získal s USA zlato na olympijských hrách.

Garnett začal kariéru v Minnesote, obliekal si aj dresy Bostonu a Brooklynu, posledný ročník 2015/2016 strávil opäť v tíme Timberwolves. V roku 2008 sa stal šampiónom. Na konte má zlato z OH 2000. V NBA nastúpil na 1462 stretnutí základnej časti s priemerom 17,8 b, v play off odohral 143 zápasov (18,2 b).

Duncan je rovnako ako Bryant päťnásobný víťaz ligy a tiež bol verný jedinému klubu – San Antoniu. V lige odohral 1392 zápasov (19,0 b) a ďalších 251 v play off s priemerom 20,6 bodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tim Duncan #Kevin Garnett #Kobey Bryant