Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky deklasovali aj domáci výber. Do baráže postúpili z prvého miesta

Slovenské hádzanárky zvíťazili v nedeľu v záverečnom vystúpení na turnaji I. fázy kvalifikácie MS 2021 nad domácim Luxemburskom vysoko 37:17 a s plným počtom bodov vyhrali 1. skupinu.

21.03.2021 21:41
Hádzaná, Slovenky Foto:
Takto oslavovali slovenské hádzanárky postup do baráže.
debata

Zverenky trénera Pavla Streichera si postup do baráže zaistili už v sobotu, keď si v Luxemburgu poradili s Izraelčankami 37:19. Predtým zdolali Ukrajinu (31:28), ktorá postúpila do baráže z druhého miesta.

Slovenky sa tak môžu tešiť na aprílový dvojzápas play off, meno súpera sa dozvedia už v pondelok 22. marca. Svetový šampionát sa uskutoční v decembri v Španielsku.

Luxembursko – SLOVENSKO 17:37 (10:16)
zostava a góly SR: Oguntoyeová, Furgaláková – Trúnková 1, Pastorková 1, Patrnčiaková 7, Popovcová 6, Pócsíková 3, R. Bíziková 5, E. Rajnohová 2, S. Szarková 3, B. Lancz 2/2, Hudáková 1, Habánková 3, Rebičová 1, Bajčiová 1, N. Némethová 1 – najviac gólov Luxemburska Welterová 4, K. Wirtzová a J. Wirtzová po 3, Dickesová a Willemsová po 2, 7 m hody: 6/4 – 3/2, vylúčené: 5:4, rozhodovali: Kijauskaiteová, Žalieneová (obe Lit.)

Slovenky mali výborný vstup do stretnutia, už v 4. minúte viedli 4:0. V ďalšom priebehu postupne zvyšovali svoj náskok. V 12. minúte zvýšila na 10:2 Bíziková. Až potom Luxemburčanky dokázali odpovedať a aspoň na chvíľu vyrovnať hru.

Dievčatá zvládli aj záverečný duel I. fázy kvalifikácie proti domácim Luxemburčankám, nad ktorými vyhrali 37:17 (16:10), a s plným počtom 6 bodov sa stali víťazkami 1. skupiny❗

Uverejnil používateľ Slovak Handball Federation Nedeľa 21. marca 2021

Slovenky ich však stále držali na dištanc, udržiavali si približne päť-šesťgólový náskok a po prvom dejstve viedli 16:10. Po zmene strán ďalej kontrolovali priebeh.

Definitívne zlomili odpor domácich hráčok v 36. až 40. minúte, keď si vypracovali 11-gólový náskok. Luxemburčanky už nedokázali držať s favoritom krok. Aj v ďalších minútach Slovenky dominovali, na konečných 37:17 spečatila Patrnčiaková.

Hlasy po stretnutí /zdroj: slovakhandball.sk/:

Katarína Dubajová, asistentka trénera SR: "Mali sme výborný začiatok. V úvodnej desaťminútovke sme hrali tak, ako sme si to predstavovali. Potom prišla fáza, ktorú sme prehrali, pričom sme zahodili päť – šesť čistých šancí.

Následne sa dievčatá opäť prebrali a do druhého polčasu vstúpili takisto ako do prvého. Vďaka lepšej hre zvýraznili naše vedenie a dosiahli sme vysoké víťazstvo. Turnaj nám dal veľa, ale hlavný krok ešte príde.

Bude dôležité, aby sme veci, ktoré sme natrénovali tento týždeň, preniesli do ďalšej fázy kvalifikácie, nemuseli sme sa k nim vracať a posunuli sa ďalej."

Anette Emma Hudáková, spojka SR: „Dnešný zápas sa nám vydaril. Prvých desať minút bolo z našej strany super. V prvom polčase sme ešte dostali dosť gólov, keď nám robilo problémy ubránenie pivotky. V druhom dejstve sme súperovi ušli ešte výraznejšie. Turnaj bol pre nás testom pred play off, odnášame si veľa pozitívneho.“

Erika Rajnohová, spojka SR: "Začali sme veľmi dobre, obrana pracovala tak, ako mala. Dali sme veľa ľahkých gólov, hrali sme prvú a druhú vlnu, čo bol náš zámer. Potom prišla kritickejšia fáza, ale v druhom polčase sme začali akoby od nuly, išli sme do toho naplno, takže môžeme byť spokojní.

Naše vystúpenie na turnaji hodnotím pozitívne, i keď naša hra sa ešte musí zlepšiť. Prvú fázu sme zakončili veľmi dobre a cieľ sme splnili."

Kristína Pastorková, pivotka SR: "Išli sme do zápasu proti Luxembursku s tým, aby sme nepodcenili súpera. To nám aj vyšlo, hoci sme v I. polčase mali trochu problém s hrou domácich.

Nechali sme sa uspať a prispôsobili sa ich hre, ale som rada, že sa nám podarilo odskočiť a zahrali si všetky dievčatá. Teší ma, že sme si vybojovali postup do ďalšej fázy."

tabuľka
    Z V R P S B
1. SLOVENSKO 3 3 0 0 105:64 6
2. Ukrajina 3 2 0 1 87:76 4
3. Izrael 3 1 0 2 65:86 2
4. Luxembursko 3 0 0 3 56:87 0
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky #MS 2021 hádzanárok