Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky si po dominantnom výkone zaistili postup do baráže o MS

Slovenské hádzanárky sa predstavia v baráži o postup na MS 2021. Vo svojom druhom vystúpení na turnaji I. fázy kvalifikácie v Luxemburgu zdolali v sobotu Izraelčanky 37:19 a v tabuľke skupiny neskončia na horšom ako druhom postupovom mieste.

20.03.2021 17:50 , aktualizované: 19:20
Barbora Lanczová Foto: ,
Barbora Lanczová na archívnej snímke.
debata

Zverenky trénera Pavla Streichera figurujú v tabuľke na prvom mieste, turnaj uzavrú v nedeľu, keď od 18.00 h nastúpia proti domácemu družstvu.

SLOVENSKO – Izrael 37:19 (18:11)
Zostava a góly SR: Medveďová, Oguntoyeová – Rebičová, Popovcová 2, Rajnohová, Pastorková 1, Pócsíková 3, Lanczová 10/6, Habánková 2, Hudáková 1, Szarková 5, Patrnčiaková 5, Némethová 2, Trúnková 2, B. Bíziková 1, R. Bízková 3 – najviac gólov Izraela: Vakratová 5/3, Teplická 3, Gavzová, Aklerová, Izaková a Shaulová po 2, 7 m hody: 6/6 – 3/3, vylúčené: 4:5, rozhodovali Fahner, Kubis (obaja Poľ.)

Ukrajina – Luxembursko 28:21 (14:12)

    Z V R P S B
1. SLOVENSKO 2 2 0 0 68:47 4
2. Ukrajina 2 1 0 1 56:52 2
3. Izrael 2 1 0 1 41:55 2
4. Luxembursko 2 0 0 2 39:50 0

Izraelčanky v úvode držali krok s favorizovanými súperkami do desiatej minúty. Potom však inkasovali päť gólov za sebou a Slovenky sa dostali do vedenia 11:4.

Súperky držali na dištanc, a hoci sa im podarilo skorigovať na rozdiel piatich gólov, záver prvého polčasu patril Slovenkám, ktoré ho vyhrali 18:11 a vytvorili si solídny základ pre zvyšok duelu.

Po zmene strán kontrolovali priebeh, ťažili z dobrej defenzívy a v 39. minúte už viedli 23:13. Aj v ďalšom priebehu Slovenky dominovali, vypracovali si náskok o osemnásť gólov, ktorý si udržali až do konca zápasu.

Hlasy (zdroj: slovakhanball.sk):

Pavol Streicher, tréner SR: "Rozdiel v kvalite bol výrazný. My sme mali v I. polčase problémy so zdĺhavými útokmi súpera, častokrát sme ich nedokázali ubrániť do konečnej fázy, ale v priebehu hry sa ukázala naša jednoznačná prevaha.

V druhom polčase to už bola jednoznačná dominancia nášho tímu. Obrana hrala lepšie ako v piatok, ale zároveň musíme povedať, že to závisí aj od kvality protivníka. Ukrajinu a Izrael sa nedá porovnávať.

Zajtra máme ešte jednu úlohu, ktorú musíme splniť. Bude dôležité, aby sme pokračovali ďalej a kvalita našej hry bola vysoká. Tento turnaj totiž berieme aj ako prípravu na play off."

Barbora Lanczová, spojka SR a najlepšia strelkyňa: "Myslím si, že od začiatku duelu sme k tomu pristúpili veľmi zodpovedne a odohrali sme dobrý zápas. Od prvej minúty sme bojovali v obrane i v útoku.

Som rada, že sme to takto poňali, lebo podľa piatkového stretnutia Izraela sme nečakali ľahký súboj. Potešilo ma, že som mohla pomôcť tímu svojimi gólmi, ale je jedno, kto ich strieľa, podstatný je výsledok družstva. Je to tímová práca."

Je to taaaaam❗❗❗ Hádzanárky Slovenska zvíťazili aj v druhom kvalifikačnom zápase proti Izraelu 37:19 a postup do aprílového play-off už majú istý

Uverejnil používateľ Slovak Handball Federation Sobota 20. marca 2021

Simona Szarková, spojka SR: "Dnes to bolo o poznanie ľahšie ako proti Ukrajine. Myslím si, že sa ukázala kvalita. Dôležité bolo, že sme to nepodcenili, lebo to si my nemôžeme dovoliť. Odrazilo sa to aj na jednoznačnom výsledku.

Nečakala som taký jednoznačný priebeh, lebo Izrael má bojovné družstvo, ktoré podalo sympatický výkon. Pred pár rokmi sme sa s Izraelčankami v Šali aj trápili. Je však náročné hrať turnajovým spôsobom a asi sa prejavila aj naša lepšia celková trénovanosť."

Viktória Oguntoyeová, brankárka SR: „Hrali sme veľmi dobre v obrane i v útoku. Dosiahli sme druhé víťazstvo, ale naša úloha sa ešte neskončila, lebo v nedeľu nás čaká posledný duel, ktorý chceme tiež zvládnuť víťazne.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské hádzanárky